Mogoșoaia

În zilele de 1 și 2 mai, Târgușorul Brâncovenilor din Mogoșoaia a fost extrem de animat, datorită reluării Festivalului de muzică, teatru, dans și film la firul ierbii intitulat Kulturestock.

1 Mai și Sf. Paști

Coincidența dintre cele două sărbători a scos din casă sute de admiratori ai muzicii tradiționale românești, care nu puteau rata ocazia de a o vedea pentru prima dată la Mogoșoaia pe „Ciocârlia” muzicii populare, Maria Ciobanu. A fost o ocazie unică pentru cei prezenți de a o asculta, știut fiind faptul că Maria Ciobanu și-a anunțat retragerea din viața muzicală românească.

Spectatorii prezenți nu au ezitat să danseze, distrându-se, spre bucuria primarului Paul Precup și a colegilor domniei sale de la Primăria Mogoșoaia care alcătuiesc de fiecare dată staff-ul evenimentelor. Petrecerea în aer liber a durat până la orele 21, alături de Taraful Balada și o altă interpretă de renume, Elisabeta Turcu, reprezentanta Munteniei într-ale folclorului.

 

2 Mai și Ziua Tineretului

Dedicată muzicii rock, pop și dansului, a doua zi de Paști a însemnat, totodată, și sărbătorirea Zilei Tineretului, motiv pentru care playlistul a fost adaptat generațiilor mai  tinere. După amiaza de petrecere a fost deschisă de binecunoscuții dansatori reuniți în trupa Moon Dance, urmați de rockerii de la Paper Magik. Despre ei, prezentatorul festivalului, Andrei Coman, a spus că, recent au câștigat locul I la Bătălia Mondială a Formațiilor (Global Battle of the Bands), întrecere care a avut loc la Clubul Țăranului Român, din București.

Bătălia Mondială a Formațiilor este o competiție anuală, cea mai mare de gen din lume, organizată în peste 30 de țări de pe 5 continente. Le-a urmat o altă tânără faimoasă reprezentantă a muzicii tinere, Lee Hart (Cătălina Ciobanu), care a cântat în deschiderea concertului Black Eyed Peas, de la București.

 

Moon Dance și lecția de dans în aer liber

Am lăsat special deoparte trupa Moon Dance cu care spectatorii și obișnuiții concertelor în aer liber de la Mogoșoaia s-au obișnuit atât de mult, încât sunt chiar ceruți. Cătălina Băjan și colegii au oferit o adevărată lecție de dans în aer liber, la care au participat într-o frenezie specială atât copii, cât și adulți. E molipsitor felul în care Moon Dance se transformă atunci când dansează și foarte puțini rezistă bucuriei transmise de Cătălina și colegii ei.

 

Delia sau „Ce are ea”…

Cireașa de pe tortul muzical oferit de Primăria Mogoșoaia locuitorilor comunei, cărora li s-au alăturat bufteni și bucureșteni a fost Delia, nonconformistă ca de obicei în privința vestimentației amintind de indienii sioux. După două concerte sold-out la Sala Palatului, prezența Deliei la Mogoșoaia a demonstrat respectul pe care interpreta îl are față de fanii ei. Dar nici admiratorii nu au dezamăgit-o, cântând împreună cu ea toate piesele recent sau mai vechi lansate. Cam așa a fost la a IV-a ediție Kulturestock și până pe 30 octombrie, când se închide, e clar că e rost de distracție în Târgușorul Brâncovenilor, din Mogoșoaia.