Protestul are loc în fața Palatului Victoria, pe scuarul central din Piața Victoriei, locul unde au avut loc manifestațiile de amploare din luna februarie.

Se flutură steaguri tricolore și steaguri al Statelor Unite, și scandează împotriva clasei politice. Protestatarii poartă pancarte pe care scrie: „Ați furat și ați vândut 23 de milioane de oameni”, „Ajunge 27 de ani cu criminalii”.

Polițiștii rutieri au declarat, pentru Agerpres, că traficul în zona Victoriei a fost deviat. Circulația a fost întreruptă dinspre Piața Romană spre Piața Victoriei și dintre Bulevardul Iancu de Hunedoara spre Aviatorilor!

Senatorii juriști au votat astăzi un amendament la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate prin care se grațiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență. De asemenea, sunt grațiate fapte săvârșite de către membrii instanțelor de arbitraj sau în legătură cu aceștia sau fapte săvârșite de funcționari străini sau în legătură cu aceștia
Decizia de grațiere a acestor fapte a fost luată în comisie cu cinci voturi ”pentru” și trei ”împotrivă”.

Acest amendament a fost propus de senatorii Traian Băsescu (PMP) și de Liviu Brăiloiu (PSD).

În varianta inițială a proiectului de lege al Guvernului, aceste fapte erau exceptate de la grațiere.

Și la Brașov, oamenii au ieșit în stradă, în fața Prefecturii Brașov, după adoptarea de către Comisia Juridică a Senatului a amendamentului. Protestatarii poartă pe braț banderole galbene cu înscripția #REZIST.