• Copiii nu mai trebuie să renunțe cu anii la sport și alte activități care presupun efort fizic

  • Un aparat ultraperformant permite tratarea afecțiunilor articulare la cele mai înalte standarde de calitate

  • Intervențiile sunt minim invazive

 

Afecțiunile din sfera ortopedică sunt printre cele mai frecvente probleme de sănătate ale copiilor. Din păcate însă, de multe ori micii pacienți sunt nevoiți să aștepte vârsta majoratului pentru a avea acces la tratamente moderne deoarece, acestea se realizează numai în spitalele destinate adulților, fiind realizate prin intermediul programelor naționale.

 

Salvați Copiii România vine acum în sprijinul acestor copii, oferindu-le șansa la tratamente de un înalt standard calitativ. Organizația i-a donat recent, Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, un turn de artroscopie 4K, în valoare de 113.169 euro. Suma este parte a campaniei de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit. La Spitalul “Grigore Alexandrescu” din București, în ultimii trei ani fost tratați 15.000 de copii cu afecțiuni la nivelul genunchiului,  5.000 de copii cu afecțiuni ce produc instabilitate articulară la nivelul gleznei și piciorului și 1.000 de copii cu instabilități articulare la nivelul membrelor superioare.

Dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”: “Sistemul oferă profunzime de vedere și focalizare de neegalat în industria medicală”

Specialiștii au primit cu bucurie noul aparat care vizează îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții copiilor. “În ultimii ani, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii , “Grigore Alexandrescu” au venit din ce în ce mai des pacienți cu afecțiuni articulare. Vorbim de patologii acute sau cronice la care tratamentul modern artroscopic trebuie amânat până la vârsta de 18 ani, când pot avea acces la programele naționale atribuite spitalelor de adulți. De cele mai multe ori această amânare înseamnă renunțarea la activitatea sportivă sau limitarea acesteia, fapt care afectează calitatea vieții. Pe lângă leziunile acute asociate activităților sportive, specialitatea noastră se confruntă cu o multitudine de patologii cronice dobândite sau congenitale care impun un tratament artroscopic. Turnul artoscopic primit de la Salvați Copiii este de un real ajutor. Cu acest aparat vom putea interveni și la copiii de vârste mici pentru intervenții minim invazive. Echipamentul dispune de cea mai avansată tehnologie și oferă imagini de cea mai înaltă calitate disponibilă, sistemul oferă profunzime de vedere și focalizare de neegalat în industria medicală”, spune conf. dr. Alexandru Ulici, medic primar Departamentul Ortopedie Pediatrică – Chirurgie Ortopedie Pediatrică, manager al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, din Capitală.

Blocul Operator al Maternității Polizu, reabilitat prin grija aceleiași organizații

Organizația Salvați Copiii România a accelerat în 2021 programul de dotare a unităților medicale și a continuat oferirea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) în zone defavorizate la nivel național: astfel, anul trecut au fost dotate 24 de spitale, cu aparatură și echipamente medicale în valoare de 1.254.000 euro. Au fost achiziționate 92 de echipamente performante, consumabile, mobilier medical, rampe de oxigen etc. Numai în București, șase unități medicale au primit aparatură și echipamente medicale în valoare totală de 742.398 de euro. Astfel, au fost donate Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală două ambulanțe performante și aparatură medicală de ultimă generație.