În medie, fiecare român aruncă la tomberon 100 de kilograme de mâncare pe an. Alimentele au ajuns să reprezinte un sfert din cei 1,5 metri cubi de deșeuri produ-se de fiecare dintre noi anual. La nivel european, cele 27 de state membre ale Uniunii Europene aruncă 89 de milioane de tone de mâncare în fiecare an, conform date-lor Eurostat. Așadar, un european aruncă 180 de kilograme de alimente anual. 

Americanii aruncă la gunoi aproape jumătate din mâncarea lor, valoarea alimentelor irosite fiind de aproximativ 165 de miliarde de dolari anual. Mai mult decât Pro-dusul Intern Brut al României…O familie americană medie, cu patru membri, ajunge să irosească anual mâncare în valoare de 2.275 de dolari.

Ţările bogate produc în fiecare an 220 milioane tone de deșeuri alimentare, cantitate egală cu totalul producţiei alimentare din Africa sub-sahariană. O treime din alimentele produse anual sunt pierdute, în timp ce 925 de milioane de oameni, la nivel mondial, suferă în prezent de foame.