Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, le-a dat o lovitură de grație colegilor săi din provincie. Dumnealui a avut inițiativa nesăbuită să blocheze licitațiile pentru servicii hoteliere și i-a trimis pe sărmanii aleși să locuiască cu chirie! Vă dați seama, sărmanii nu vor mai avea room-service, piscină, saună sau bar la dispoziție. Ei vor primi o sumă pentru a închiria o locuință în București și, vai, nu vor mai sta în hoteluri.

Măsura a provocat agitație printre aleșii neamului. Deputatul PSD de Arad Ciprian Luca a afirmat  că decizia lui Zgonea  este populistă, în timp ce deputatul Mihăiţă Calimente de la PNL spune că merge să stea şi în Gara de Nord, dacă acolo va fi trimis. Am sugera în acest caz ca acestuia să i se deconteze și pungile cu aurolac, pen-tru a se integra mai bine în peisajul zonei. El ar vrea totuși să se construiască un hotel special pentru parlamentari, afirmând că această soluție ar fi mult mai ieftină. Deputatul Ciprian Luca este la rândul său îngrijorat de cheltuielile cu transportul, care, afirmă el, ar fi mult mai mari în condițiile în care parlamentarii vor fi împrăștiați, la propriu, nu la figurat, prin Capitală. Zgonea vine, însă, cu calcule concrete care par să-i dea dreptate. El susține că în acest mod se pot reduce cheltuielile cu cazarea deputaților cu 60%. „Este o decizie a mea personală, m-am consultat cu primul-minist, care a fost de acord. Am blocat procedurile pentru a scoate un nou caiet de lici-taţie pentru aceste servicii hoteliere. Dacă acum nu au fost făcute procedurile, e clar că în ianuarie contractele se încheie. Cu ocazia asta vom avea peste 450 de propri-etari de apartamente din Bucureşti care vor putea să închirieze oficial. Vor fi taxe plătite la stat, vor fi câteva locuri de muncă făcute.”, a spus Zgonea. 

Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaţilor se situează în jurul sumei de 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaţilor a plătit pentru ca-zarea deputaţilor suma de 1.289.342 de lei.