Curiozităţi despre dragoste şi căsătorie

Adori parfumul partenerului de viață? Poate fi un bun indiciu că sunteți pregătiți să deveniți părinți. Sentimentele puternice, de dragoste, care unesc un cuplu sunt și astăzi, învăluite în mister și numeroase credințe. Iată câteva dintre ele! 

S-a dovedit științific! Dragostea la prima vedere chiar există. Se pare că într-un timp extrem de scurt de la primul contact cu o persoană de sex opus, creierul eliberează chimicale și hormoni care dau o stare de euforie. Totuși, cei mai fericiți sunt altruiștii. Cei care au o atitudine binevoitoare și dezinteresată au o relație de cuplu mult mai stabilă, mai frumoasă și mai armonioasă. La capitolul longevitate și vivacitate, bărbații căsătoriți sunt cu mult înaintea burlacilor. Sărutul de dimineață le crește speranța de viață cu aproximativ cinci ani celor care se află într-un mariaj. 

Mai mult, se pare că femeile care au o slăbiciune pentru parfumul partenerului de viață, sunt pregătite să procreeze. Ele pot să dea viață unui copil sănătos și cu o imunitate puternică. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Carolina de Nord din SUA arată că femeilor le place mirosul unui bărbat atunci când genele lor responsabile pentru sistemul imunitar sunt diferite de ale bărbatului. Bebelușii care au gene ale imunității diferite de la părinți, sunt mai protejați de suferințele fizice. Acest lucru le ajută pe reprezentantele sexului frumos să fie și mai sigure pe relația de cuplu. Se pare că bărbații cu gene imunitare diferite de cele ale femeilor sunt mai iubitori, mai protectori și mai fideli.