Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca aleşii care au absenţe nemotivate să fie sancţionaţi, potrivit Regulamentului, cu 1% din indemnizaţia lunară brută, urmând ca această sacţiune să fie suportată de 18 deputaţi, cele mai multe absenţe întregistrându-le deputatul Sebastian Ghiţă.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca celor 18 deputaţi care au înregistrat absenţe nemotivate în perioda iulie-septembrie 2015, să li se taie 1% din indemnizaţia lunară brută.

Dintre cei 18 deputaţi, cele mai multe absenţe au fost înregistrate de deputatul PSD Sebastian Ghiță, care a cumulat, în perioada amintită, 21 de absenţe. Ghiţă se află sub control judiciar, el fiind cercetat pentru fapte de corupţie.

Sebastian Ghiţă este urmat, în topul aleşilor care au absentat nemotivat, de deputatul PSD Cătălina Ştefănescu, care înregistrat 7 absenţe.

Absent de 6 ori de la lucrările Parlamentului, deputatul UNPR Mihăilă Ioan, se află pe locul trei în topul absenţilor, potrivit listei întocmite de BP al Camerei Deputaţilor, perioda iulie-septembrie 2015.

 

Pe ultimul loc, potrivit sursei citate, se află, deputaţii Remus Cernea, Potor Călin (PSD) şi Ţigăeru Roşca Laurenţiu (PSD, membru UNPR), care au înregistrat câte o absenţă.