Averea netă a lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a crescut cu circa 5 miliarde de dolari în ianuarie, mai mult decât a oricărui miliardar din topul Forbes, potrivit MarketWatch.

Creşterea averii lui Zuckerberg a fost alimentată de veniturile mari ale Facebook şi o serie de rapoarte favorabile ale analiştilor, care au făcut ca acţiunile companiei să se apropie de un maxim istoric de peste 133 de dolari pe unitate atins în octombrie.

 Acţiunile Facebook au încheiat tranzacţiile de vineri la 128,34 dolari pe unitate. Zuckerberg deţine 410 milioane de acţiuni Facebook.

 

Declinul acţiunilor Facebook, imediat după victoria surprinzătoare a lui Trump în alegeri, a şters circa 7% din averea netă a lui Zuckerberg.

Creşterea de 5 miliarde a averii nete a fondatorului Facebook în primele două săptămâni ale acestei luni este mai mare decât cea înregistrată de oricare miliardar din topul Forbes al miliardarilor.

Zuckerberg are în prezent o avere estimată la 53,8 miliarde de dolari, potrivit clasamentului miliardarilor realizat în timp real de Forbes. Şeful Facebook este în acest fel al cincilea cel mai bogat om din lume, după Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos şi Amancio Ortega, fiecare dintre aceştia având o avere de peste 70 de miliarde de dolari.