În viaţa fiecărui adult, amintirile referitoare la serbările de la gră­diniţă sau şcoală au un loc aparte şi ne amintim cu drag de învăţătoarele care ne-au stat alături, punându-ne stiloul în mână sau ­învăţân­du-ne un cântecel.

Prima serbare şcolară a grupei pregătitoare O (zero) de la şcoala nr. 2 din Buftea la care am asistat ne-a oferit astfel momentul unei drăgăstoase aduceri aminte.

Învăţătoarea, copiii şi mai ales părinţii erau într-o efervescenţă tipică şi momentele de pregătiri dinaintea serbării au fost marcate de repetiţii, aranjări de costume şi sfaturi referitoare la cuminţenia fiecăruia.

Intrarea lui Moş Crăciun cu sacul plin a fost întâmpinată cu multe chiote de bucurie şi inocenţa copiilor a fost răsplătită din plin de Moş cu vorbe şi sesiuni de foto-grafii.

Când doamna învăţătoare Valentina Dinu a declarat deschisă serbarea, copiii s-au aliniat în cerc pentru sceneta intitulată „În aşteptarea lui Moş Crăciun”, iar părinţii au scos tot felul de aparate de făcut fotografii.

„Ninge, ninge,/ Fulgi de zăpadă,/ Pe case, pe stradă/ Copiii-s grămadă la joc./ Eu stau în casă, de frig nici nu-mi pasă /Ce bine e iarna la foc. » au cântat micuţii la unison.

Predarea ştafetei între anul vechi 2012 şi anul 2013, hora bucuriei ca şi recitarea altor poezii şi colinde de iarnă i-au adus pe micuţii artişti tot mai aproape de mo-mentul mult aşteptat: primirea cadourilor de la Moş Crăciun. Asistat de primarul oraşului, Gheorghe Pistol, Moş Crăciun a oferit celor care îl aşteptau atât dulciuri cât şi jucării.

«O, brad frumos, o brad frumos, cu cetina tot verde….” de acum vacanţa de iarnă poate să vină!