Premieră în asistenţa medicală de urgenţă

Vești bune pentru cei cărora sănătatea le joacă feste! Bucureștenii și ilfovenii vor beneficia de asistenţă medicală de urgenţă în timp record. O nouă tehnologie pusă la punct de conducerea Serviciului de Ambulanţă București/Ilfov, managerul dr. Alis Grasu și directorul medical dr. Cristian Grasu, va face posibilă intervenţia promptă și rapidă a echipajului sosit la pacientul care a solicitat ajutor de urgenţă.

În curând, ambulanţele vor fi dotate cu un soft ultramodern care va înlocui cu succes foaia de caz a bolnavilor. Mai exact, specialiștii de pe salvare nu vor mai primi foaia de caz dictată prin telefon de un operator al serviciului, ci direct în sistem digital. Noua tehnologie de ultimă generaţie îi ajută pe medici, asistenţi și voluntari deo-potrivă, să ajungă la pacienţi în doar câteva minute și să deţină date clare despre ei astfel încât, să le ofere asitenţa de urgenţă de calitate și într-un timp foarte scurt. Tehnologia pe care o va implementa conducerea Serviciului de Ambulanţă București/Ilfov (SABIF) de luna viitoare va duce la creșterea calităţii și eficientizarea serviciilor oferite de cadrele de pe Salvare. Mai multe minute câștigate, mai multe vieţi salvate.  

Medicul primește datele pacientului în 5 secunde 

“Trebuie să ajungem la pacienţi cât mai repede posibil. Ca să salvăm viaţa unei persoane care a suferit un accident cardiovascular sau un infarct miocardic de exemplu, trebuie să intervenim în cel mult patru minute de la producerea atacului. Intervenţia la câteva minute mai târziu poate fi zadarnică. În asistenţa de urgenţă minutele contează. De aceea, în martie vom demara campania “Există un erou în fiecare dintre voi!”.  Am făcut o aplicaţie care le va permite specialiștilor să primească în doar cinci secunde toate datele necesare despre pacientul la care urmează să plece și să ajungă la solicitant în numai trei minute. Softul se va regăsi în fiecare dintre ambulanţele noastre și îi va oferi medicului, respectiv asistentului, informaţii cu privire la: nume, prenume, adresa corectă a pacientului și manifestările care impun in-tervenţia de urgenţă a echipajului nostru. Toate acestea se completează cu tratamentul adecvat supravieţuirii bolnavului”, explică dr. Cristian Grasu, directorul medical SABIF. Până acum, echipajul salvator ajungea la pacienţi în aproximativ 11 – 25 de minute.  

Ambulanţa ne salvează de mai bine de 106 ani 

Deși, ne salvează de mai bine de 106 ani, bătrânica Ambulanţă se confruntă și acum cu un deficit de angajaţi. “Avem 800 de voluntari, 237 de asistenţi, 348 de șoferi și ambulanţieri, și 86 de operatoare.  Mai avem nevoie de personal. Anul trecut au plecat din ţară 20 de asistenţi și 4 medici”, atenţionează dr. Alis Grasu, mana-gerul SABIF.

Accesând site-ul www.assb.ro chat medical vei primi cele mai competente sfaturi ­medicale direct de la specialiștii Serviciului de Ambulanţă București/Ilfov. Consilie-rea se realizează online și este gratuită.