Weekendul 25-27 octombrie a fost plin de viaţă, din nou, în comuna Snagov unde, două evenimente au invitat oamenii să petreacă timp frumos şi la propriu, şi la figurat.
3 zile pentru «Sărbătoarea Sfântului Dumitru»
Organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov, cu sediul la Voluntari, alături de Consiliul Judeţean Ilfov, Primăria şi Consiliul Local al comunei Snagov, petrecerea de trei zile a inclus muzică, dans, dar şi un târg meşteşugăresc.
Vineri, 25 octombrie, pe scena amplasată în faţa Casei de cultură din Ghermăneşti, a fost seara dedicată folclorului. Au evoluat Ilie Măndoiu, Norica Enache, Vasilică Bordianu, Veronica Geamănu, Vasile Anghel, Mihai Călin. Sâmbătă, folclorul a continuat şi au urcat pe scenă Ilie Măndoiu, Norica Enache, Vasilică Bordeianu, Veronica Geamănu, Mărioara Man Gheorghe, Mariana şi Mihai Călin, Ilie Roşu, Ioana Cornea. Apoi, taraful «George Udilă» şi interpreta Gabi Ionescu au evoluat în aplauzele snagovenilor şi ale dorinţei lor de a asculta muzică lăutărească de calitate.
Duminică, 27 octombrie a fost ziua muzicii uşoare româneşti prin interpretul Radu Ghencea care a readus în memoria snagovenilor piese celebre ale formaţiei Mondial. Apoi, trupa de dans ilfoveană Pasitos de la Clinceni şi coregraful Paul Şerban au demonstrat de ce au devenit vicecampioni mondiali la dans. Le-a urmat Olga Bălan care, după o carieră de 20 de ani în Italia, a adus snagovenilor piese vestite din regiunea sudică, Napoli.
«Puterea dragostei» la Ghermăneşti
Spectacolul de afară, prezentat de actriţa Adriana Guluţanu a luat o pauză pentru a nu tulbura actorii adunaţi la Casa de Cultură din Ghermăneşti, pentru a evolua în piesa de teatru «Puterea dragostei» de Ion Băieşu. Tema piesei este reprezentată de conflictul dintre dorinţa unei fete îndrăgostite (Raluca Caragioiu) de a se căsători cu iubitul ei (Eduard Cîrlan) şi părerile tatălui fetei (Eugen Cristea). Aflând că viitorul său ginere este un extraterestru şi că fiica sa vrea să fie pioniera căsătoriilor interplanetare, Eugen Cristea ripostează cu umoru-i fin şi ales, binecunoscut.
Meşteşugari din toată ţara
Toţi cei care au participat timp de trei zile la sărbătoarea de Sâmedru (Sf. Dumitru) de la Snagov au avut ocazia să se aprovizioneze cu brânză şi mezeluri aduse de la Tălmaciul sibian, cu mere de la Voineşti şi ciocolată de casă de la Buzău. De la Tg. Mureş câţiva întreprinzători au adus genţi şi haine specifice iernii, iar cei din Satu-Mare au încins grătarele şi au fiert vin pentru pofta spectatorilor. O foarte frumoasă captură de vase moderne şi tradiţionale de ceramică de Horezu a adus şi una dintre pasionatele în domeniu de la Clinceni. Momente frumoase s-au întâmplat la Snagov în acest sfârşit de toamnă specială!
Pop şi rock la încheiere
Partea muzicală de final a petrecerii de 3 zile a aparţinut Ștefaniei Calofir, trupei lui Tavi Clonda și celor de la Bandidos. încheiere