Sursa de lumină din baie nu trebuie să fie de neglijat. Dacă aveți posibilitatea, ar fi ideal să alternați sursa de lumină naturală cu cea artificială. De asemenea un iluminat bun înseamnă că acesta să fie: general, local și indirect.

Corpurile de iluminat pentru baie vin în două variante: fie cele care sunt deja incorporate în mobilierul din baie, fie cele pe care le cumpărați separat. Alegeți becul de culoare caldă, asemănătoare luminii naturale, cu filament pentru un cost mic. Alegeți spotul dacă vreți ceva care să consume mai puțină energie. Dacă optați pentru neon luați în considerare lumina rece și prețul mai mare.

Lumina din baie trebuie să fie clară, cu intensitate controlată și nu strălucitoare. Nu în ultimul rând trebuie să fie în concordanță cu mobilierul, oglinda și lavoarul.

Dacă nu există geam la baie, câteva spoturi în jurul oglinzii sunt ideale,  pentru a te asigura ca aceasta este perfect iluminată. Astfel încât bărbieritul, machiatul și alte activități asemănătoare să fie realizate în condiții optime.

O baie în stil clasic presupune oglinzi cu rame și corpuri de iluminat cu abajur. Pentru o amenajare modernă alegeți oglinzi fără rame, spoturi plasate strategic astfel încât lumina să nu fie strălucitoare.