Simona Halep, deținătoarea trofeului, a câștigat semifinala turneului de la Madrid și va juca pentru a treia oara in finala turneului de categorie „Premier Mandatory”. Jucătoarea din România a învins-o pe letona Anastasija Sevastova, în două seturi, scor 6-2, 6-3. În finală, Simona Halep o va avea ca adversară fie pe Svetlana Kuznețova, fie pe Kristina Mladenovic, care joacă în această seară, cea de-a doua semifinală.

Turneul WTA de la Madrid este dotat cu premii totale de 5.439.350 de dolari. Halep a obținut astfel 511.740 euro și 650 de puncte WTA. Castigatoarea turneului de la Madrid va primi un cec in valoare de 1.043.680 de euro si 1.000 de puncte WTA, iar invinsa din ultimul act va fi rasplatita cu 511.740 de euro si 650 de puncte WTA.

Simona Halep (25 ani, 8 WTA), cap de serie N. 3, aflată pentru a treia oară în semifinale la Madrid, s-a impus după o oră și 13 minute în fața adversarei sale, aflate pe locul 22 WTA. Halep s-a impus fără emoții în primul set, dar a fost condusă cu 3-0 în cel de-al doilea. Românca a avut o revenire spectaculoasă și, câștigând șase ghemuri consecutive, și-a asigurat victoria.

Halep o conduce pe Sevastova cu 4-3, la meciurile directe. Românca s-a impus în ultimele două confruntări cu letona înaintea celei de la Madrid. Anul trecut, în finala turneului de la București, Simona o învingea cu 6-0, 6-0, iar recent, la Stuttgart, Halep s-a impus cu 6-3, 6-1, în sferturi.

Halep va juca în finala de la Madrid cu învingătoarea meciului dintre rusoaica Svetlana Kuznețova, numărul 9 mondial, și Kristina Mladenovic (Franța, 17 WTA).