Prin dragostea românilor față de Dumnezeu și de Biserică, în localitatea Vedrin-Namur, din Belgia, a fost ridicat singurul așezământ monahal românesc din această țară. Clădirile mănăstirii cu hramul “Acoperământul Maicii Domnului” au fost achiziționate în anul 2011 de la o mănăstire catolică de rit bizantin. Obștea de maici a ajuns acum la plata ultimei rate din prețul de achiziție a clădirilor lăcașului de cult. Este vorba de 60.000 de euro, bani de care nu dispun și pe care trebuie să-i plătească până miercuri, 30 mai.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 404, ediția print

“Facem un apel călduros pentru a susține plata ultimei rate! Chemarea noastră să nu fie o silnicie, ci să întâlnească libertatea dragostei dumneavoastră, astfel încât împreună să ne întâlnim cu Cel ce este izvorul a toată iubirea. Chiar și un ajutor mic pentru noi înseamnă foarte mult. Mulțumim celor care ne-au ajutat și ne vor ajuta! Rugăm pe bunul Dumnezeu să reverse înmiit darurile Sale cele bogate asupra tuturor jertfitorilor mănăstirii noastre, ale căror nume vor rămâne veșnic inscripționate în cartea ctitorilor. Mul­țumim tuturor! Dorim ca acest așezământ să fie aproape de sufletul tuturor celor care îl caută pe Dumnezeu, un spațiu unde poți regăsi oricând atmosfera de acasă, atât prin slujbele zilnice care se fac aici, cât și prin toate celelalte activități pe care le desfășurăm”, spun maicile de la Mănăstirea Namur.

Cum poate fi ajutată mănăstirea

Cei ce doresc să ofere un mic ajutor mănăstirii o pot face prin donații în contul mănăstirii:

IBAN BE91 363-0864888-76,

SWIFT (BIC): BBRU BEBB,

Beneficiar A.S.B.L «C.O.P.M.D.» (Communauté orthodoxe «Protection de la Mère de Dieu»).
În câmpul „Communication”, obştea de maici roagă donatorii să scrie un pomelnic pentru lista de ctitori şi eventual o adresă de mail sau un număr de telefon.

Pentru orice alte informații, doritorii o pot contacta pe Maica Mariami (0032.479.130.656),

mariamisamoila@gmail.com,

sau p. Daniil Oltean (0033.628.094.602).

Adresa mănăstirii: 5020 Vedrin (Namur),

Str. Su l’Tidge nr. 86.