Poliția Rutieră a pus în funcțiune un sistem de supraveghere video a traficului rutier și constatare a încălcării normelor legale pe DN1, pe tronsonul București-Ploiești-Sinaia-Azuga. Sistemul include aproximativ 59 de camere video care permit calcularea vitezei fără folosirea undelor radar. Astfel, un computer împarte imaginea în mai multe perimetre și calculează viteza în funcție de rapiditatea cu care autovehiculul trece dintr-un perimetru în altul. Prin urmare, viteza se calculează de-a lungul întregii distanțe pe care sunt montate aceste camere. De asemenea, sistemul permite identificarea numărului de înmatriculare, chiar dacă acesta este acoperit cu noroi, prin utilizarea unor filtre speciale. Traseul este monitorizat de trei dispecerate care supraveghează tot atâtea tronsoane. Așadar, tronsonul București-Ciolpani este moni-torizat de dispeceratul situat în incinta Academiei de Poliție, tronsonul Potigrafu-Centura Ploiești Vest-Intersecție Metro Ploiești, de dispeceratul de la Bărcănești, iar tronsonul 3, Comarnic-Sinaia-Bușteni-Azuga, de dispeceratul situat în Sinaia. Toate aceste dispecerate au ca funcții monitorizarea traficului, măsurarea vitezei, analiza traficului și recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare. Suntem în măsură să vă prezentăm și principalele puncte de monitorizare de pe cele trei tronsoane.

București-Ciolpani: Băneasa, INMH, Academia de Poliție, LUKOIL Otopeni (fost Podul Otopeni), AGIP Otopeni, Balotești, Tâncăbești, Ciolpani. 

Potigrafu-Metro Ploiești: Potigrafu, Puchenii Mari, Bărcănești, Centura Ploiești Vest – intersecția DN1 cu DN1A Ploiești – Metro.

Comarnic-Azuga: Comarnic, Sinaia, intersecția DN1 cu DN71, Sinaia, intersecția DN1 cu Bd. Ferdinand, Bușteni, Azuga.