Potrivit unor surse din interiorul PSD, cele mai multe filiale ale partidului, din țară nu vor o candidatură în alegerile locale şi parlamentare alături de UNPR. Principalul motiv al acestui refuz este imaginea proastă a UNPR, dar şi rezultatele unor sondaje care arată că PSD poate obţine mai multe voturi de unul singur.

Părerea majorității șefilor de organizații este împărtășită și de conducerea centrală a partidului, spun aceleași surse. Cu toate acestea, liderul UNPR, Gabriel Oprea, insistă cu formarea unei alianţe, el purtând deja o serie de discuţii directe cu Liviu Dragnea. În schimb, liderul PSD a declarat public că nu va mai discuta cu Gabriel Oprea acest subiect până în momentul în care social-democraţii nu iau o decizie.

 

Scandalurile în care este implicat Oprea, au tras în jos UNPR-ul

Principalul motiv pentru care membrii PSD refuză asocierea cu UNPR ar fi imaginea proastă a UNPR, cu care social-democraţii nu vor să se mai asocieze. Scandalurile în care a fost implicat liderul Uniunii, Gabriel Oprea, în toamna trecută, au contribuit la scăderea UNPR în sondaje, iar o alianţă nu ar fi avantajoasă din punct de vedere electoral. Un alt motiv este atitudinea liderilor UNPR din această toamnă, în cazul poliţistului Bogdan Gigină, care a murit în timp ce se afla în misiune în coloana oficială a lui Gabriel Oprea, cât şi refuzul lui Oprea de a demisiona atunci. Sunt lideri PSD care îl văd pe Oprea principalul vinovat pentru pierderea guvernării de către PSD. Astfel UNPR este criticat pentru susţinerea necondiţionată a variantelor de formare a noului Guvern propuse de Klaus Iohannis, care a blocat formarea unei noi majorităţi tot în jurul social-democraţilor.