Fiecare copil merită să se nască, să trăiască și să crească. Dacă ești de acord, vino sâmbătă, 25 martie, la „Marșul pentru viață”, organizat de tinerii creștini din Capitală.
Anul acesta, tinerii care susțin viața vor porni în marș, în jurul orei 12.30, din Parcul Unirii și se vor deplasa către Parcul Tineretului din București. Pe tot parcursul traseului, ei vor încerca să atragă atenția asupra necesității renunțării la avort și anticoncepționale. Manifestarea se va încheia cu un concert de muzică ușoară, intitulat „Live for Life”. Evenimentul este organizat de Patriarhia Română și Asociația „Studenți pentru viață”.
Ocupăm locul doi în lume la numărul întreruperilor de sarcină
Conform statisticilor, din anul 1958 până în 2014, În România, doar în spitalele de stat au fost înregistrate 22.638.755 de avorturi. La momentul actual, zilnic, se fac peste 200 de avorturi în unitățile medicale de profil din subordinea statului. Cu un număr atât de mare de întreruperi de sarcină, țara noastră ocupă locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).
30% dintre adolescentele gravide fac avort
Avortul este intreruperea prematura a sarcinii. Potrivit medicilor, aproximativ 30% dintre adolescentele care rămân însărcinate aleg să facă avort. La aproximativ 60% dintre tinerele sub 18 ani care au avut un avort, cel puțin unul dintre părinți știe de acest avort și susține alegerea fiicei. De cele mai multe ori, opțiunea este motivată de faptul că acestea nu sunt suficient de mature pentru a crește un copil, nu au posibilități financiare. Mulți părinți se teme că după ce devin mame, fiicele lor nu-și mai pot continua studiile și nu reușesc să-și găsească un loc de muncă pentru a evita creșterea copilului în sărăcie.
Doar căința și mărturisirea păcatului mai pot liniști femeia care a avortat
Din punct de vedere a Bisericii, pierderea voită a fătului este păcat de moarte. De aceea, femeia care a avortat trebuie să meargă neîntârziat la preot și să-și mărturisească păcatul cu foarte multă căință.
Chiar și în cazul unui avort spontan, declanșat fără voia ei, din motive strict medicale, trebuie să meragă la duhovnic pentru a-i citi rugăciunea de dezlegare.