Ca în fiecare vară, medicii recomandă mărirea consumului de apă. Mai ales în zilele toride, când există riscul deshidratării, ar fi bine să bei câte trei-patru litri de apă pe zi.

 Motivele esențiale pen­tru care trebuie să consumi această cantitate de apă zilnic, în sezonul estival, sunt, însă, mult mai multe! Uite câteva dintre ele!

 

1. Eviți deshidratarea

Temperaturile excesiv de ridicate din timpul verii supraîncălzesc organismul. Din cauza căldurii, transpirația este mult mai abundentă decât în restul anului. Într-o zi caniculară, poți să pierzi și trei litri de apă prin transpirație. Dacă se depășesc limitele normale, transpirația va duce la deshidratarea organismului, pentru că, odată cu toxinele, vei elimina și sărurile minerale. În zilele toride de vară, setea se instalează foarte repede. În momentul în care simți nevoia să bei apă, trebuie să știi că organismul deja este deshidratat.

 

2. Ai nevoie de o rezervă de apă

Organismul tău are nevoie, zilnic, de o rezervă de apă. Fără ea, digestia, tranzitul intestinal și menținerea constantă a temperaturii corpului nu s-ar putea realiza.

 

3. Menții sănătatea pielii

Vara, tenul este expus razelor solare și tuturor impurităților din atmosferă. Pielea are un aspect mai gras, deshidratat sau iritat. Dacă mărești consumul de apă, pielea ta va avea un aspect sănătos, pentru că apa curăță organismul de toxine.

4. Slăbești sau îți menții greutatea dorită

Apa este un bun remediu împotriva acumulării caloriilor și kilogramelor în plus. Dacă ții o dietă pentru slăbit, nu trebuie să neglijezi consumul de apă. Nu dăunează în niciun fel, ba chiar te ajută să ai un trup de invidiat.

Ce să faci ca să poți să mărești consumul de apă?

Începe-ți ziua prin consumul unui pahar cu apă. Asta înseamnă că trebuie să înlocuiești cafeaua sau ceaiul cu apă, iar pentru un plus de savoare adaugă-i câteva felii de lămâie, portocală sau mentă și ține-o puțin la frigider, înainte de consum;

 Mănâncă alimentele cât mai picante. Ardeiul iute și piperul nu trebuie să-ți lipsească niciodată de la masă;

 Pune-ți pe masa de lucru o sticlă de doi litri cu apă sau vreo două-trei căni mari, pline cu apă, ca să ai ce să bei pe tot parcursul zilei;

 Când ieși în oraș, încearcă să comanzi doar apă. Faci și niște economii și câștigi și un plus la sănătate;

 Bea câte o jumătate de litru de apă, înainte de masă;

 La fiecare 15 minute de sport / activitate fizică, bea câteva guri de apă;

 

 Pentru ca organismul să aibă resurse de hidratare și pe timpul nopții, bea un pahar cu apă și seara, înainte de culcare.