Colegiul Medicilor din România a dat startul campaniei „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”. Noul program vizează informarea și conștientizarea populației asupra riscurilor la care se expune atunci când informațiile culese de pe internet iau locul consultațiilor medicale de specialitate.

 

Specialiştii Colegiul Medicilor din România (CMR) avertizează că pacienții care apelează la surse de informare neconvenționale riscă întârzierea unui diagnostic corect sau chiar ratarea acestuia. Cei mai mulţi aleg să caute informaţii medicale şi sfaturi terapeutice pe internet sau pe reţelele de socializare, motiv pentru care ajung la medic într-o etapă avansată a bolii, li se reduce semnificativ șansa de vindecare. Campania lansată ieri, de CMR se adresează atât pacienţilor cât şi cadrelor medicale.

Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România: „Mergeți la medic pentru orice problemă de sănătate! Nu vă asumați riscuri care vă pot afecta iremediabil sănătatea!”

„Medicii din România se simt și sunt responsabili de securitatea sanitară a cetățenilor, a pacienților. Chiar dacă noi, CMR, nu avem astăzi o cercetare statistică — profesionistă sau nu — asupra acestui subiect, știm cu toții din practica de zi cu zi că avem tot mai mulți și tot mai adesea pacienți care doresc să își ia infomații, diagnostice și terapeutice din medii neconvenționale, în speță internetul și rețelele de socializare, dar nu exclusiv. Mergeți la medic pentru orice problemă de sănătate! Aveți încredere în medicul dumneavoastră! Urmați sfaturile și indicațiile medicale! Nu întârziați în suferința dumneavoastră apelând la mijloace alternative! Nu vă asumați riscuri care vă pot afecta iremediabil sănătatea! Nu există boli, ci bolnavi”, a spus Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România, cu prilejul lansării noului program.