Pentru România a devenit deja o tradiţie ca elevii şi studenţii să îmbogăţească palmaresul ţării cu medalii. Zilele acestea, studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti şi cei ai Universităţii Politehnica, au obţinut, nu mai puţin de zece medalii la competiţia internaţională SEEMOUS.

 

Studenţii români au urcat din nou pe podium la un concurs internaţional. Patru studenţi de la Universitatea Bucureşti, pasionaţi de matematică au obţinut aurul, argintul şi bronzul la cea de-a XI-a ediţie a SEEMOUS „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students”. Anul acesta, competiţia organizată de Societatea de Matematică a Europei de Sud-Est s-a desfăşurat la Ohrid, în Republica Macedonia, în perioada 28 februarie – 5 martie. Tinerii români, aflaţi în anii I şi II de studiu, au concurat cu studenţi din alte 19 universităţi din lume. Argentina, Grecia, Bulgaria, Turkmenistan şi România sunt doar câteva dintre ţările care au avut echipe bine pregătite la Olimpiada Internaţională de Matematică din acest an. Ţara noastră a fost repezentată de studenţii şi profesorii Universităţii Bucureşti şi de cei ai Universităţii Politehnica din Bucureşti. Ambele echipe au făcut din nou, cinste ţării.

Ei sunt cei mai buni matematicieni!

“Echipa Universităţii din Bucureşti a fost coordonată de conf. univ. Cornel Băețică şi lector Gabriel Mincu. Aceasta a fost compusă din patru studenţi, aflaţi în anul I sau II de studii, la Facultatea de Matematică și Informatică. Este vorba despre Andrei Comăneci care a obţinut medalia de aur, Evgnosia-Alexandra Kelesidis care a luat o medalie de argint, Andreea Maria Popa, premiată tot cu medalie de argint şi Daniel Bănaru, câştigător al medaliei de bronz”, potrivit reprezentanţilor Universităţii Bucureşti. La aceeaşi competiţie, studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti au obţinut şase medalii, dintre care, trei de aur şi trei de argint. La rândul lor, studenţii de la Politehnica au fost coordonaţi de către profesoara Ioana Luca (în calitate de leader) şi asistentul Alexandru Negrescu, ambii de la Departamentul Metode şi Modele Matematice, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Aplicate. Studenţii medaliaţi sunt: Emanuel Necula, a obţinut o medalie de aur cu punctaj maxim, el reprezentând Facultatea de Automatică şi Calculatoare. De asemenea, Sebastian Cojocaru, student la aceeaşi facultate şi Alexandru Bratei, de la Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, au câştigat fiecare câte o medalie de aur. Cristian Pavel, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Amir Zamfiratos, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Iustin Sîrbu, de la aceeaşi facultate, au obţinut câte o medalie de argint.

Ce este SEEMOUS

SEEMOUS este cunoscută atât ca o olimpiadă special dedicată matematicienilor talentaţi şi pasionaţi de acest domeniu, cât şi ca o oportunitate de a schimba impresii şi informaţii între studenţi din toate colţurile lumii, dat fiind caracterul acesteia internaţional.