Singura problemă care există în bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR)  este le­gată de subvenţia la motorină, aprecia mi­nistrul Agriculturii, Daniel Constantin, în fața Comisiilor reunite de Buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. “Iar acest lucru se întâmplă, pentru că nu există un cadrul legal pen-tru a prelungi modalitatea de subvenţionare din 2012. Gândim în momentul de faţă o metodă de a notifica Comisia Europeană pentru a acorda şi în 2013, într-un anumit cuantum, subvenţia la motorină deoarece este extrem de importantă pentru fermieri”, a explicat Constantin. 

Despre taxarea inversă la cereale, şeful MADR a subliniat că Ministerul Finanțelor a făcut deja o solicitare pentru prelungirea acestui sistem, însă el nu va mai putea fi aplicat dacă se va introduce TVA redusă. Acest lucru a fost confirmat şi de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, care a afirmat că, în septembrie 2012, a depus personal la Bruxelles cererea pentru prelungirea taxării inverse la cereale cu încă 2 ani.

“Am primit în prima fază un răspuns negativ, dar la notificare, iar CE nu poate refuza o notificare ci doar o cerere. Am depus cererea, dar este posibil ca în martie în urma demersurilor întreprinse şi de alte ţări, precum Polonia, să se extindă mecanismul de taxare inversă şi să nu mai fie nevoie de avizul prealabil al CE. Dacă va avea succes în martie la Bruxelles atunci se va aplica şi altor sectoare importante pentru noi, chiar în absenţa unui aviz specific de la comisie”, a spus Voinea