Brr, iarna și-a intrat în drepturi! Este momentul să ne răsfățăm cu aromele calde pe care le putem prepara cu ușurință acasă. Iată, topul celor mai delicioase rețete de băuturi care ne încălzesc și ne oferă un plus de energie în zilele cu temperaturi scăzute!
Lichior bombardino
Ingrediente:
Două sute de ml de frișcă,
O sută de ml de lichior de ouă,
Cincizeci de ml de brandy,
O linguriță de scorțișoară.
Mod de preparare: Încălzim lichiorul de ouă la foc mic dar cu mare atenție pentru a nu ajunge la punctul de fierbere. După ce s-a încălzit, amestecăm lichiorul cu brandy-ul într-un pahar și adăugăm un strat consistent de frișcă. Ornăm cu puțină scorțișoară. În acest mod vom obține un produs și cu un aspect apetisant, și cu o aromă deosebită.
Gingerbread Latte
Ingrediente:
Cinci sute de ml lapte integral,
Două linguri de zahăr brun,
Două shot-uri de espresso fierbinte (după preferințe),
O linguriță și jumătate de ghimbir măcinat,
O jumătate de linguriță de scorțișoară,
O jumătate de linguriță de extract de vanilie,
Un sfert de linguriță de nucșoară măcinată,
Frișcă și bucățele mici de ciocolată pentru decor.
Mod de preparare: Începem prin a pune condimentele, zahărul și extractul de vanilie într-un bol. Le amestecăm bine. Separat, înrtr-un alt vas încingem o sută de mililitri de lapte împreună cu mixul de condimente și zahăr. Amestecăm până când se dizolvă zahărul. Continuăm să amestecăm laptele rămas până se încorporează, apoi îl încălzim până la fierbere. Ulterior, îl turnăm într-un pahar și completăm cu lapte condimentat. La final, ornăm cu frișcă și bucăți mici de ciocolată. Pentru un design și mai plăcut, putem pune și un omuleț sau o steluță de turtă dulce.
Limonada fierbinte
Ingrediente:
Trei linguri de suc de portocale,
Două cuișoare,
Un baton de scorțișoară,
O lingură de miere,
Sucul de la o lămâie,
Coaja de la o jumătate de lămâie,
O jumătate de litru de apă.
Mod de preparare: Fierbem pe foc mic apa cu scorțișoara, cuișoarele și coaja de lămâie timp de două minute. Amestecăm mierea cu sucul de portocale și sucul de la lămâie, apoi turnăm deasupra apa în care au fiert mirodeniile (strecurată). Limonada fierbinte, aromată, o turnăm în pahare și o servim imediat.
Ceaiul de ghimbir cu lămâie
Ingrediente:
Trei cm rădăcină de ghimbir curățat de coajă,
O cană și jumătate de apă,
O jumătate de lămâie feliată.
Mod de preparare: Tăiem în felii subțiri rădăcina de ghimbir pe care le adăugăm în apă când aceasta deja a dat în clocot. Lăsăm să fiarbă cam zece minute. Apoi oprim focul și bem ceaiul cam la două minute de la stingerea focului. Ceaiul de ghimbir cu lămâie ne aduce și foarte multe benficii pentru sănătate. Consumat cu regularitate, acesta are capacitatea de a preveni formarea cheagurilor de sânge la persoanele cu valori mari ale colesterolului. De asemenea, ceaiul de ghimbir cu lămâie tratează răcelile și crește rezistența organismului la infecții.
Berea fiartă aromată
Dacă vi se pare greu de crezut, ei bine, aflați că berea fiartă este una dintre cele mai apreciate băuturi calde în multe state dezvoltate din Europa. Cum o preparăm în casă?
Ingrediente:
Două sute ml suc de mere,
Cincizeci ml de coniac,
Șase linguri de zahăr brun,
Patru cuișoare,
Două batoane de scorțișoară,
Un litru de bere blondă,
Un anason stelat,
O portocală feliată.
Mod de preparare: Berea, sucul de mere, bețișoarele de scorțișoară, anasonul stelat, cuișoarele, zahărul brun și portocala le punem într-un vas la foc mediu și le încălzim până aproape să fiarbă, dar fără să atingă punctul de fierbere. Gustăm și adăugăm zahăr brun, după gust. Luăm berea de pe foc și amestecăm cu coniac. Servim berea fiartă în pahare sau căni foarte rezistente la căldură.