Traian Băsescu a vizitat, pentru a doua oară în ultimele trei zile, sediul PMP. El a declarat că a fost la PMP pentru a discuta cu liderii formațiunii despre situația partidului. Numai că, majoritatea acestora lipsea la apel.

Printre puținii lideri aflați la sediu s-a numărat, însă, Dorel Onaca. El a declarat că Traian Băsescu a fost la PMP pentru a ura succes în organizarea partidului şi a conferinţelor judeţene din Maramureş, Neamţ, Tulcea şi Argeş. „Dacă aşa cum mi-au spus astăzi (liderii PMP -n.r.) vor reuşi până la sfârşitul lunii aprilie să facă toate conferinţele judeţene şi să aibă nişte structuri judeţene solide, de la care să poată porni o creştere relativ rapidă a partidului, sunt convins că, în 2016, va fi un partid important”, a spus Băsescu, precizând că liderii PMP i‑au „povestit” şi ce s-a discutat la conferinţele judeţene ale partidului, unde „sălile au fost pline”.

 

Despre justiție și despre funcția de premier

 

Fostul președinte și-a reiterat susținerea totală pentru Elena Udrea. El le-a spus jurnaliştilor că are încredere în justiţie şi în Elena Udrea, arătând că „a apărut moda denunţătorilor” şi că el însuşi a avut experienţe cu oameni care spuneau: „M-a trimis Băsescu”, „Fac pentru Băsescu”. El a adăugat că, „Până când acest proces se va termina, la ultima lui instanţă, am încredere în justiţie şi am încredere în Elena Udrea. (…) Toţi politicienii avem aşa ceva în experienţele noastre. Important este ce s-a întâmplat în mod real şi, vă repet, eu am încredere în Elena Udrea din acest punct de vedere”.