Preotul Alexandru Anghel, de la Canela/Moara Vlăsiei

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, credincioșii care-și găsesc liniștea sufletească la Parohia Eroilor, din orașul Voluntari, mai au încă un părinte spiritual care se roagă pentru sănătatea, mântuirea și binele lor. 

Parohia Eroilor cu hramul Adormirii Maicii Domnului, lăcașul de suflet  al multor credincioși din orașul Voluntari, mai are un îndrumător spiritual. Părintele Alexandru Anghel care, în ultimii ani a săvârșit slujbe la Parohia Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, din satul Canela, comuna Moara Vlăsiei, a fost instalat ca preot, la Biserica Adormirea Maicii Domnului. Tânărul păstor de suflete a fost încredințat creștinilor din Voluntari ca preot coslujitor, duminică, 4 octombrie, cu dragoste, de către preotul Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, într-un cadru festiv. Frumoasa rânduială bisericească de instalare a părintelui Alexandru Anghel, ca preot al acestei comunități, a fost săvârșită de un ales sobor de preoți, condus de preotul Protopop Cristian Burcea.

Un păstor cu suflet bun și chip luminos 

Noul părinte spiritual al enoriașilor Parohiei Eroilor este un preot cu chip luminos, cu viață curată și smerită. Înzestrat de Dumnezeu cu multe daruri duhovnicești, preotul Alexandru Anghel va căuta să ajungă la inimile oamenilor și să-i îndrume pe drumul cel bun, ca să-i aducă tot mai aproape de Dumnezeu, unindu-i în rugăciune. Cu dragoste și bucurie, îi va învăța să trăiască după voia Domnului, așa cum i-a învățat și pe creștinii satului Canela, din comuna Moara Vlăsiei, care l‑au iubit și l-au prețuit nespus.

Încredințat credincioșilor din Voluntari pentru virtuțile spirituale

Noul preot al Voluntarilor a înfrumusețat lăcașul sfânt în care a fost mijlocitor între localnicii de la Moara Vlăsiei și Tatăl Ceresc și a desfășurat numeroase activități social-filantropice. De alt­fel, părintele Alexandru Anghel a fost încredințat creștinilor ca preot pentru virtuțile sale spirituale, pentru dorința sa de a apăra dreapta credință și pentru răbdarea valoroasă de care dispune spre a le deschide enoriașilor calea către Dumnezeu. Acesta va sluji la Parohia Eroilor, din Voluntari, împreună cu părintele Dragoș Stoian, care este și parohul lăcașului de cult și cu părintele Enache, ctitorul bisericii.

“Iubiți credincioși, Prea­fericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Or­todoxe Române, a rânduit ca la biserica dvs. să fie adus încă un preot. Pentru slujirea aici îl recomandă implicarea de până acum în desfășurarea unor ample lucrări de reabilitare a bisericii din satul Canela, fostă filie a Parohiei Moara Săracă. Prin purtarea de grijă a părintelui Alexandru Anghel, s‑au realizat lucrări de pictură a bisericii de la Canela, s-a achiziționat mobilier nou, iar parohia a fost împodobită cu obiecte noi de cult. Sub oblăduirea sa, au fost construite și o clopotniță și un lumânărar. Totodată, s-a început construirea unei case parohiale, aflate în prezent la un nivel superior – turnarea stâlpilor, a centurilor de la mansardă și construirea acoperișului. Odată cu venirea părintelui Alexandru Anghel în parohia dvs., se întărește și comuniunea cu Dumnezeu. Acum, că vor sluji trei preoți aici, va fi o legătură cu Dumnezeu și mai puternică, și mai trainică. Să‑l primiți ca pe un membru al familiei dvs., cu bunătate și răbdare, să-l iubiți și să-l respectați”, a spus preotul Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, după ce a dat citire hotărârii de numire a noului preot, în biserica de la Voluntari.

După instalare, noul preot a adus mulțumiri Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra sa și tuturor celor care au fost prezenți la acest eveniment important din viața sa. “Mulțumesc, în primul rând, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pentru încrederea pe care mi-a acordat-o prin numirea ca preot aici, la Voluntari! Iubiți creștini, voi sluji cu bucurie în această parohie și mă voi strădui să împlinesc legea lui Hristos cu toată cuvioșia. Îl asigur pe părintele paroh de toată dragostea și de tot sprijinul meu”, a spus părintele Alexandru Anghel, după instalarea sa ca preot la Parohia Eroilor din Vountari.