Don Nelu îşi ridică pantalonii până la mijlocul burţii. Crede că aşa pare mai înalt, cu turul lipit de fese şi cureaua stransă pe buric. Îşi mângâie satisfăcut burta care a mai dat înapoi (de cand cu astia de la ziar ca­re-s cu ochii pe el). El nu merge la sală, el nu asudă în saună,el crede ca alea-s activităţi pen­tru bur­ghezi! El vine din popor şi a reuşit în viaţă (pacalind lumea), el poate slăbi când vrea,poate face ce vrea ,oricand vrea, EL ESTE MIEZUL. Şi se mai crede  şi chipeş pe deasupra!
Se duce la fereastă, o deschide, apoi iese pe balconul biroului său de primar.
 E frumos aici, cu piaţeta asta gri, cu gra­nitul adus de la sute de kilometri care,, a costat o avere”.
De aici de sus se simţea precum Leonardo DiCaprio în filmul Titanic: stăpânul lumii. Se întoarse în birou, unde suna telefonul. Era prefectul. Dă-l în g….. mă-sii, n-avea chef de el!  Şi-aşa îl cam amâna cu banii ăia…şi îi face zile fripte şi cu aprobarea dosarelor de punere în posesie (a şmecherilor) în pepinieră. De ce nu dă drumul celor 32 de milioa­ne de Euro, să se apuce să-i împartă pe la prieteni, să dea lucrări, să arunce şi în ochi la fraieri că el face, că-i pasă de oraş?
Ultimele luni de zile îi cam slăbiseră bugetul personal.
Te pomeneşti ca va trebui să umblu la cardul de salariu sau prin conturile din banci! Îndepărtă repede gândul urât.
Azi-mâine vin banii de la firma de salubritate. N-am ajuns atât de rău încât să iau primul salariu ca primar sau sa umblu sa-mi ridic dobanzile de prin banci. Lasă banii ăia acolo. Că s-a terminat pontajul şi e gata schema de la deszăpezire.
 Calculă în gând…. Am de luat şi de la ,,napolitana” Dănuţ, vine ceva şi de la  Paul…. Chiar, cât dracu’ o veni în total? Pot să-i mai iau Sabinei un colier, sau mai bine o duc într-un weekend în Antalia? Ia să vedem: cinci utilaje, 180 lei pe oră, 24 din 24 de ore, cât mama dracului face?! Şi treizeci de zile! Fix 648.000 lei(noi). Dă-i dracului de lei, oamenii de afaceri calculează în Euro. Decât 150.000 de euro? S-o ţine chitrosul ala de Dănuţ de cuvânt? Că-l sparg! I-am pontat alea cinci utilaje cât a vrut el, cât a zis el, un milion şi opt sute de mii(vechi) de lei ora, am fost de acord cu tot. Să dea înapoi ce trebuie şi poate-i mai dau ceva la echipa de fotbal. Dar tot de la buget. Că nu-s casă de binefaceri!
Ce ,,lampagiu” şi Paul ăla! A închiriat de la compania, unde e director ge­ne­ral, trei utilaje, pe 1,5 milioane de lei vechi pe zi şi le-a dat încoace tot la 1,8 milioane pe oră. A scos şi moşul ceva! Dar ăla e şi mai chitră ca Dănuţ! Nu prea dă înapoi. Ţine totul pentru el, de parcă ar vrea să ducă cu el în mormânt. Ce oameni de doi lei am în jur. Numai ei să facă bani! Şi eu stau aici de dimineaţă până seara pentru câteva mii de euro. Lasă că mai ies eu încă patru ani şi schimbăm foaia. Nu e normal să n-am acum în buzunar 4-5000 de Euro, aşa scurt. N-am mai fost la un masaj de trei luni. N-am mai,, punctat” în deplasare de mai bine de şase luni, că-s toţi cu ochii pe mine. Şi dacă mă mai prinde încă o dată  Sabina, m-am dus dracului de tot.
Simţi o furnicătură la prohab şi brusc îi veni o idee. Întotdeauna când se gândea la bani, se excita. Şi ultima oară, ca să-i iasă treaba acasă, o pu­sese pe Sabina să numere banii din cutia de sub pat. Cât de sexy era! Gata, îi venise cheful. Va merge la Bucureşti. Trebuia să se elibereze de tensiunea acumulată. Odată pe lună se recomandă să ­tragi la poartă, în deplasare. Puse mâna pe telefon: Eugen(agent069), du-te la magazin şi ia-mi două sticle de şampanie, o cutie de bomboane de ciocolată şi o cutie de prezervative. Vezi că data trecută ai luat normale! Nu mai greşi te rog! Ia mici! Cum, sunt numai trei în cutie? La naiba! Ia două cutii. Cum să le aduci aici, eşti nebun? Da, tot acolo, mă aştepţi în faţa casei, în Bucureşti, mai ferit aşa.
Ia şi nişte flori de la florărie. Da’, ia de aici din Buftea, că nu-ţi ia ăla ­bani. Spune-i că trebuie la şcoală, că e ziua unei profesoare, zi şi tu ceva acolo. Şi vezi să nu se ia careva după tine. Vin cam într-o oră.  Vezi că vin cu Dacia neagră(a primariei), că e lumea cu ochii pe mine, ca pe butelie. Hai că a venit Dănuţ, te las că am de calculat cu el. Mi-a venit,, salariul”, te las, hai că am treabă!
Cronicarul Grigore după Ureche