După zăpezile abundente, ­vine gerul năprasnic şi poleiul din cursurile disponibile în luna februarie.

Iarna își scutură cojoacele și în perioada imediat următoare. Chiar dacă nu vor mai fi căderi masive de zăpadă, va mai ninge ușor, vântul va sufla cu putere iar temperaturile scad din ce în ce mai mult. Așadar, pregătiți-vă! După valul ninsorilor și al viscolului, ne așteaptă cele mai geroase zile din an. Iar străzile se vor transforma în adevărate patinoare.   

Îmbrăcați-vă cu haine groase înainte să ieșiți din casă! Vremea în ultima zi a lunii ianuarie și în primele zile din februarie va fi geroasă iar viscolul nu contenește. Mai mult, străzile se vor transforma în patinoare. Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână cu ninsori slabe, dar cu intensificări ale vântului ce va spulbera zăpada. Weekend-ul în regiunea București/Ilfov vine cu un ger năprasnic. Norii vor pune stăpânire pe toată Capitala și pe toate localitățile ilfovene, iar la primele ore ale zilelor, termometrele nu vor indica mai mult de -8, respectiv, -10 grade Celsius. După amiaza, temperaturile aerului abia vor junge la -7 grade Celsius. Iar vântul se va înteți, având viteze de până la 45 km/h. 

Cel mai frumos week-end, la munte 

Muntele pare a fi varianta cea mai potrivită pentru a petrece sfârșitul de săptămână în cel mai plăcut mod posibil. În majoritatea stațiunilor de la poalele munților va ninge ușor iar gradele din termometre vor atinge maxime de -2, respectiv -3 grade Celsius. Excepție fac depresiunile transilvănene unde, la orele prânzului nu vor fi mai mult de -8 grade Celsius. La mare, vor fi ninsori slabe, iar vântul va bate în rafale. Maximele termice de la malul mării nu vor depăși -11 grade Celsius. 

 Temperaturi pozitive, abia de la jumătatea lunii februarie 

Gerul năprasnic și poleiul vor pune stăpânire peste Capitală și partea de sud a țării, până în jurul datei de 12-13 februarie. Perioadă în care temperaturile vor ajunge la -16 grade Celsius noaptea și la -10 grade Celsius ziua. Vremea va fi mai prietenoasă cu noi abia spre jumătatea lunii. Atunci temperaturile vor reveni la valori normale, pozitive. Ziua se vor înregistra 4-5 grade Celsius iar noaptea, -5 grade Celsius.