Despre viceprimarul orașului Măgurele spuneam, cândva, că este „un spiriduș”. Mereu activ, mereu plin de idei și inițiative. Zilele trecute, Narcis Constantin  ne-a confirmat, încă o dată, că am avut dreptate.

La Măgurele a fost aprobat, săptămâna trecută, bugetul orașului pentru anul 2014. Cu ocazia acestei ședințe a Consiliului Local, Narcis Constantin a venit cu o listă de proiecte, care au fost bugetate. „Pentru aceste proiecte m-am consultat permanent cu cetățenii din oraș. Am vrut să le aflu nevoile, propunerile, doleanțele, pentru a le rezolva ulterior”, povestește viceprimarul. Drept urmare, din aceste consultări a rezultat  lista de propuneri despre care aminteam, care urmează să prindă viață în acest an.

Apă și canalizare în Vârteju, biserică la Dumitrana

Una din propunerile viceprimarului, care a fost aprobată, privește introducerea rețelelor de apă și canalizare în Vârteju, și a rețelei de canalizare în Călugăreni. Pentru aceasta, au fost alocate de la bugetul local 120 de miliarde de lei vechi, lucrările urmând să demareze în curând. „Unul din obiectivele importante, pe care mi l-am dorit încă din 2004, când am intrat în politică, a fost construirea unei biserici în Dumitrana, sat care nu are un lăcaș de cult pentru că a căzut la cutremurul din 1977. Am reușit să alocăm, pentru începerea lucrărilor, 6 miliarde de lei vechi”, spune Narcis Constantin.

Podul de piatră s-a dărâmat… dar primăria va construi altul

Viceprimarul ne po­vestește că, în timpul războiului, nemții construiseră un pod peste râul Sabar, în apropiere de Vârteju. De-a lungul timpului, acest pod s-a degradat. Au început lucrările la unul nou, dar, la un moment dat, au fost oprite. Dar, la propunerea lui Narcis Constantin, anul acesta au fost aprobate fondurile necesare finalizării acestui pod. 

Tot la inițiativa lui, se vor monta, pentru creș­­terea siguranței ce­tățeanului, camere de supraveghere. Totodată, se va extinde rețeaua de iluminat public, de la intrarea în Măgurele până la biserica din centru. O altă problemă care se va rezolva, prin grija viceprimarului, este demolarea unui bloc neterminat de pe Platforma Măgurele, bloc care, conform expertizei tehnice, stă să se prăbușească. Viceprimarul mai are în vedere și introducerea de panouri de informare, în oraș, refacerea marcajelor rutiere, și amenajarea spațiilor verzi. „Eu pun mare accent pe înfrumusețarea lo­calității”, subliniază el.

Orașul va avea o bază sportivă

Am lăsat, intenționat, la urmă, proiectul despre care Narcis Constantin ne-a mărturisit că este „una dintre cele mai mari realizări ale mele”.

Este vorba de reabi­litarea bazei sportive a IFIN-HH, pe care primăria a preluat-o în folosință gratuită pentru 10 ani, în urma demersurilor viceprimarului. „Baza era, de multă vreme, lăsată în paragină. Vom începe lucrările de refacerea gazonului terenului de fotbal, vom construi o tribună și vestiare. Pentru aceasta vom investi puțin peste 100 de mii de euro. Aici vor avea acces toți locuitorii din oraș care vor să facă mișcare. Sunt foarte mulțumit că, în urma eforturilor me­le exclusive, am reușit să obținem această bază sportivă”, ne spune Narcis Constantin.

În drum spre Măgurele, l-am întâlnit pe viceprimarul Narcis Constantin, însoțit de câțiva consilieri, pe strada București, din satul Vârteju. Venise acolo pentru a verifica modul în care se executa toaletarea unor arbori bătrâni, situați în imediata apropiere a grădiniței. „Am privit mai multe sesizări legate de copacii din jurul grădiniței, care sunt uscați și reprezintă un pericol pentru copiii și locuitorii din zonă. Prin urmare, împreună cu sociatatea de salubritate „Salserv”, am demarat o acțiune de toaletare a copacilor care au nevoie de aceasta. Vom acționa și în alte zone, așa cum am făcut-o și în anii trecuți”, ne-a declarat viceprimarul.