Beneficiind de prevederile HG 577/1997, primăria comunei Vidra a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării pentru câteva proiecte importante care au vizat dezvoltarea infrastructurii localității. Printre acestea se numără și introducerea rețelei de alimentare cu apă și a canalizării.

Banii primiți au schimbat în bine viața locuitorilor comunei. Primarul Florin Niculae este mulțumit de modul în care au fost derulate proiectele. „Rețelele de apă și canal sunt realizate în proporție de nouăzeci la sută. Vor fi finalizate și stațiile de epurare. Pentru noile cartiere rezidențiale așteptăm anul 2014, când va demara Master Planul pentru apă și canal. Suntem în ADIA și perspectivele sunt foarte promițătoare. Să știți că ADIA este un lucru extraordinar, iar așteptările noastre sunt pe măsură”, ne-a spus primarul.

2,5 milioane  de euro  pentru asfalt

Prin accesarea Măsurii 322, primăria din Vidra a reușit să asfalteze, în ultima perioadă, 10 kilometri de străzi, iar de-a lungul acestora au fost amenajate, în dreptul fiecărei gospodării, podețe betonate. În acest proiect au fost investiți 2,5 milioane de euro. „Mai avem de asfaltat încă 25 de kilometri. Sperăm să obținem fonduri, în continuare, tot prin Programul Național de Dezvoltare Rurală”, ne-a precizat Florin Niculae.

Grădiniță în Sintești și after – school la Vidra

Toamna aceasta, alte două noi investiții vor fi inaugurate în comună. Una dintre ele este o grădiniță cu program normal la Sintești, investiție finanțată prin Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării și Inspectoratul Școlar Județean. Grădinița va avea 40 de locuri, structurate în două grupe. Primarul ne-a spus că, pe 1 octombrie, primii prichindei îi vor putea trece pragul.

Tot pe „ultima sută de metri” se află și construcția clădirii care va adăposti un after – school în Vidra. Când am ajuns noi acolo, meșterii lucrau la montarea acoperișului. Florin Niculae estima că, până la sfârșitul anului și această investiție va fi finalizată. 

Așadar, putem spune, fără să greșim că, în ciuda greutăților financiare, la Vidra proiectele se transformă în realitate, iar nivelul de civilizație al localității se află pe o pantă ascendentă.