Vrei să intri în Cartea Recordurilor?

Este oficial! Cel mai mare curs de prim ajutor din lume, va avea loc pe 28 mai, pe Arena Națională. Alătură-te și tu participanților și vei intra în Cardea Recordurilor pentru bunele cunoștințe de resuscitare a unei persoane aflată în stop cardiorespirator.  

 

Salvarea unei vieți poate sta și în mâinile tale! Dacă vrei să înveți cele mai simple manevre care fac diferența între viață și moarte, vino sâmbătă, 28 mai 2016, pe Arena Națională. Evenimentul “Record pentru viață – 110 ani de Salvare a Vieții”, organizat de Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București Ilfov, îți dă posibilitatea ca, alături de alți peste 12.000 de români, să participi la cel mai mare curs de resuscitare. Un instructor atestat te va învăța să aplici pe un manechin procedura standard de 30 compresii cardiace și 2 insuflări pulmonare. La final, performanța ta va fi recunoscută ca record mondial de către specialiștii Guinness World Records (GWR- Cărții Recordurilor). Un reprezentat GWR va fi prezent pe Arena Națională în ziua recordului.

 

* Dr. Cristian Grasu, președintele Societății de Salvare București: “Putem evita tragedii precum moartea fotbalistului Ekeng”  

 

“Cu cât sunt mai multe persoane care știu să facă resuscitare, cu atât mai multe vieți pot fi salvate. Astfel, se pot evita situații tragice, precum cazul recent de pe Stadionul Dinamo: moartea fotbalistului Patrick Ekeng. În plus, în anul 2015, la nivelul Capitalei și al județului Ilfov s-au înregistrat 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator, fiind salvate 108 vieți. Rata de succes a fost de 3,92 la sută, iar această statistică ne arată cât de gravă este situația”, explică dr. Cristian Grasu, președintele Societății de Salvare București.

* Cum poți să participi la curs?

 

Foarte simplu. Accesând site-ul www.recordpentruviata.ro și completând formularul de înscriere pe care îl găsești la secțiunea “Rezervă-ți un loc”. Sau, poți merge direct la sediul Societății de Salvare București din str. Episcop Radu nr. 27, sector 2 cu actul de identitate sau pașaportul și să completezi formularul de înscriere la secretariatul instituției.