Zilele libere și mesele copioase de la Sărbători ți-au adus câteva kilograme nedorite? Adoptă o alimentație adecvată și transformă-ți casa într-o veritabilă sală de fitness dacă vrei să scapi de colăceii din jurul taliei. Uite ce trebuie să faci ca să te mândrești cu un trup frumos și sănătos! 

Sabin Frâncu, Instructor de fitness

Regimul alimentar

Dieta are un rol extrem de important în lupta cu kilogramele nedorite. Talia subțire, cu eforturi se ține. Scoate din alimentație grăsimile și preparatele gătite prin prăjeală. Carnea de porc înlocuiește-o cu cea de pui, pește și fructe de mare. Ai grijă ca în regimul alimentar zilnic să se regăsească fructe și legume din abundență. Renunță la pâinea albă în favoarea pâinii negre, din făină integrală. Laptele și derivatele din lapte trebuie să facă parte din alimentația cotidiană dar, consumă-le moderat. Produsele de cofetărie și patiserie înlocuiește-le cu fructe de sezon iar dacă totuși, simți nevoia să te delectezi cu ceva dulce, savurează un cub de ciocolată. Nu exagera consumând bunătățile din farfurie în exces. Fă-ți un obicei din a consuma porții mici și dese. Nu mânca mult și rar.  

Gimnastica de acasă 

Să te bucuri de rezultate remarcabile într-un timp cât mai scurt, presupune ca mișcarea să vină în completarea dietei. Așadar, rezervă-ți timp pentru fitness. Acesta reprezintă activitatea fizică ce oferă organismului posibilitatea de a-și folosi la maxim resursele energetice. Ideal ar fi să faci fitness la sală. Îți va fi mai ușor pentru că vei face micșările sub supravegherea și îndrumarea unui instructor și le vei executa cu mai multă corectitudine. Însă, dacă nu-ți permiți să ajungi la o persoană specializată care să-ți stabilească un program standard în funcție de nivelul și potențialul tău, e musai să aloci cel puțin o jumătate de oră pe zi pentru exerciții fizice pe care să le efectuezi acasă. Transofrmă-ți propria locuință într-o sală de fitness și lucrează cât de bine poți. Ce exerciții te ajută să ai un corp frumos și sănătos? 

Abdomene – sunt extrem de eficiente pentru creșterea rezistenței zonei de mijloc a corpului. Așază-te cu spatele pe podea (ținând mâinile la ceafă), îndoiae genunchii și pune tălpile pe podea. Apoi ridică încet, partea su­pe­rioa­ră a cor­pului. Nu e nevoie să o ridici până sus, doar cât să ridici umerii complet pe podea (imaginează-ți că vrei să ridici umerii spre tavan).   

Genuflexiuni – sunt exercițiile de bază pentru picioare frumoase și sănătoase. Picioarele trebuie depărtate la o lățime egală cu cea a umerilor. Genunchii se îndoiae ușor până la 90 de grade, având grijă să ții spatele drept, apoi revii la poziția inițială.     

Flotări – constituie unele dintre cele mai eficiente exerciții pentru piept. Ca să le efectuezi cât mai corect, palmele trebuie puse pe podea la o lățime puțin mai mare decât cea a umerilor. Picioarele trebuie să fie apropiate și corpul drept, ca o scândură. Pieptul trebuie lăsat până aproape de podea, apoi ridicat în poziția inițială.  

Reguli pentru rezultate pentru rezultate de excepție 

 Când în­cepi să faci gim­nastică trebuie să con­știentizezi că, pentru a obține rezultatul scontat, este nevoie de multă muncă și determinare

 Nu este indicată realizarea de multiple seturi de exerciții la început, în speranța apariției unor efecte imediate, deoarece organismul nu se poate adapta atât de ușor unui efort intens, mai ales dacă ai fost sedentar ani buni

 Este esențială diver­sificarea seturilor de exer­ciții o dată la 3-4 săptămâni. Aceasta nu implică în mod obligatoriu introducerea permanentă de noi seturi de exerciții, cât mai ales schimbarea ordinii de efectuare a acestora, începând chiar cu mișcările de încălzire