Toamna își intră serios în drepturi, însă, odată cu temperaturile din termometre scad semnificativ și tarifele sejururilor petrecute în mediul rural. Grație unui nou program al Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), din septembrie până în noiembrie poți petrece o vacanță de vis pe meleaguri autohtone, cu buget restrâns.

Ai asigurate cazarea la pensiune și micul dejun 

Dacă iubești fru­musețea locurilor din România, invită-ți prietenii și familia să petreceți împreună câteva zile în­tr-o atmosferă de poveste. Programul special “Va­canțe la țară” îți oferă un sejur ieftin în zone superbe, cu peisaje unice în lume. Cu doar 150 de lei te poți caza timp de cinci nopți, la o pensiune de două margarete. Gazdele îți asigură în acești bani cazarea într-o cameră dublă, cu televizor, frigider, baie proprie cu duș și cabină de duș, dar și micul dejun. În cazul în care îți dorești să te relaxezi într-un confort sporit, ai posibilitatea de a opta pentru o pensiune de trei sau patru margarete. Cel mai scump pachet turistic te costă 195 de lei de persoană pentru cinci nopți și șase zile, dar condițiile sunt net superioare. Cameră dublă, cu mobilier nou, televizor color, frigider, acces la fax și internet, telefon, baie proprie cu duș și cabină de duș, acces la piscină și parcare. În preț ai inclusă și prima masă a zilei. Iar meniul este unul extraordinar. În orice pen­siune te cazezi, gazdele te ser-vesc cu preparate culinare tradiționale, eco, din propria gospodărie. Dulceața de vișine, de căpșuni, de trandafiri, de nuci, de caise, brânza dulce de vaci, brânza telemea de vaci, de oaie, mixtă, iaurtul, smântâna, ouăle proaspete, checul și cozonacul sunt doar câteva sortimente culinare cu care te vor ospăta proprietarii.    

Vizitezi biserici, ­parcuri naturale, ­zone viticole  

Pe lângă o binemeritată relaxare de care te vei bucura plimbându-te în mijlocul naturii și respirând aerul curat, vei fi încântat de peisajele superbe de la poalele munților, dealurilor, pădurile de foioase și conifere, de apele cristaline care traversează localitățile de la sat. În funcție de destinația pe care o alegi pentru petrecerea vacanței, vei putea vizita în voie parcuri naturale, zone viticole, peșteri, cetăți dacice și medievale, locuri de agrement, muzee, mânăstiri, catedrale și biserici, saline, rezervații naturale. De asemenea, vei putea participa la târgurile și festivalurile tradiționale organizate de proprietarii pensiunii care îți oferă cazarea sau de localnicii din zonă. Mai mult, dacă îți place echitația vei putea lua lecții de călărie de la profesioniști, iar dacă iubești pescuitul îți vei putea încerca norocul pescuind în apele teritoria-le. Chiar și în cazul în care te declari un împătimit al sporturilor extreme vei avea ocazia să te distrezi la maxim făcând schi nautic, aplinism etc. Iar dacă adori sportul recreativ gen golf, volei, fotbal ș.a.m.d. vei avea ocazia să-ți pui îndeletnicirile în aplicare în cluburi de profil. Dar, tarifele pachetelor turistice nu includ și excursiile, acti-vităţile recreative sau vizitarea obiectivelor turistice. 

 În ce județe poți să mergi 

Argeș; Alba; Bra­șov; Ca­raș-Severin; Con­stanța; Cluj-Napoca; Gorj; Harghita; Maramureș; Me­hedinți; Neamț; Prahova; Sibiu; Suceava; Vâlcea; Vrancea.

E bine de știut…

Accesând site-ul www.antrec.ro vei găsi lista filialelor care vor participa la campanie, descrierea obiectivelor turistice pe care le poţi vizita și datele de contact pentru achiziţionarea pachetului.