„Câinii” nu le-au dat nicio șansă „vulturilor” din Chiajna, în întâlnirea de vineri seară. Deși nu au jucat mare lucru, elevii lui Rednic au dat dovadă de o eficacitate á la Inter: 3 goluri din tot atâtea șuturi pe poartă! Ilfovenii s-au trezit prea târziu, nu au mai reușit să obțină egalarea și au „șanse” din ce în ce mai mari ca, de la anul, să joace „la matineu”.

În prima repriză, elevii lui Falub au presat, dar steril. Până la reușita atacantului grec, jocul l-a făcut Concordia. Numai că șutul lui Gorobsov l-a găsit bine plasat pe Mandanda, iar voleul lui Marc s-a scurs pe lângă stâlpul din stânga al porții dinamoviste. În aceste condiții, în minutul 28, la primul șut pe poarta lui Râmniceanu, Papazoglu a deschis scorul. După gol, pe teren toți au intrat în inerție, astfel că la pauză scorul a rămas cel stabilit de jucătorul grec.

La reluare, dinamoviștii au devenit mai agresivi și același Papazoglu a bifat dubla (min. 48), iar 6 minute mai târziu (56), nigerianul Simon Zenke a marcat primul său gol pentru Dinamo. Ilfovenii s-au trezit d-abia în ultimele 25 de minute, când mai întâi Petre Ivanovici (68), cu un voleu superb, a marcat primul gol pentru ilfoveni. Al doilea gol al „vulturilor” a venit de-abia în ce-l
de-al treilea minut al prelungirilor (93), prin reușita lui Bawab, dar era mult prea târziu. Chiajna a rămas pe ultimul loc, cu doar 11 puncte și soarta sa pare pecetluită.

Speranța moare ultima

După meci, fostul dinamovist Marius Alexe a declarat că doar jucătorii Concordiei sunt de vină pentru situația în care a ajuns echipa, dar a afirmat că mai există o rază de speranță, măcar la baraj, având în vedere că mai sunt 30 de puncte în joc.

„Suntem într-o situaţie foarte grea. Încercăm să strângem puncte, dar nu reușim. Nu mai contează ce am jucat și ce trofee am luat. Echipa e într-o situaţie grea, moralul nu e ridicat și nu mai avem nici încredere. Am pierdut multe puncte și astfel se duce și încrederea, apare și frustrarea. Acum trebuie să lăsăm capul jos, să muncim și să luăm 3 puncte la următorul meci, ca să mai rămână speranţe. (…) Nu avem ce face, mai sunt 30 de puncte în joc, nu avem ce face. Avem multă experienţă și trebuie să ne ridicăm la un anumit nivel. Noi, jucătorii, am dus echipa în situaţia asta, la noi este problema. Nu reușim să câștigăm meciuri și să facem puncte”, a spus Alexe.

„Marinarii” rămân „pe val”

La Voluntari, apele sunt mult mai liniștite, după ce elevii lui Cristiano Bergodi rămân neînvinși și după cel de-al patrulea meci disputat în play-out, 1-1 cu Dunărea Călărași. Condamnată la un moment dat de mulţi la retrogradare, ilfovenii au trecut prin emoţii mari la Călărași. Dunărea a deschis scorul prin Daniel Benzar, după o gafă mare a „căpitanului” Vâtcă. Portarul Voluntariului a ieșit aiurea la vreo 30 de metri de poartă, Benzar l-a driblat și a trimis în poarta goală. Era minutul 76.

Când lucrurile păreau că nu se mai pot schimba, oaspeţii au reușit să egaleze în ultimele momente ale meciului. Era deja minutul 93, când Armaș a trimis cu capul mingea în poarta lui Straton. Gazdele erau fără Sîrghi pe teren, trimis la cabine după două cartonașe galbene în minutul 88. Astfel, Voluntari are 3 victorii și un egal, a acumulat 21 de puncte și este pe locul trei din play-out.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.447