S-au împlinit 16 ani de când în întreaga lume se sărbătorește, pe 9 decembrie, Ziua Internaţională Anticorupţie stabilită de Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 481

În acest context, pentru conștientizarea – deopotrivă de către personalul MAI, cât și de către cetățeni – cu privire la adoptarea unui comportament integru, Direcția Generală Anticorupție (DGA) a organizat o serie de activități de informare și educaţie anticorupţie, prin intermediul structurilor proprii de specialitate, în parteneriat cu instituţii publice.
Lucrătorii Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul București și Ilfov au desfășurat, în parteneriat cu Prefecturile Capitalei și Ilfov, respectiv Serviciile Publice Comunitare pentru Eliberarea și Evidenţa Pașapoartelor București și Ilfov, o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la semnificaţia zilei de 9 decembrie, precum și a cauzelor și consecințele săvârșirii faptelor de corupție. Activităţile au fost organizate simultan și au constat în transmiterea de mesaje și diseminarea de materiale de promovare a Campaniei Naţionale “TU POŢI FACE LUMINĂ”, desfășurată de DGA.
Activitatea curentă a Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul București și judeţul Ilfov vizează în permanenţă creșterea gradului de integritate a lucrătorilor MAI din zona de competenţă, eficientizarea activităţilor de prevenire și combatere a corupţiei și consolidarea colaborării cu toate instituţiile teritoriale angrenate în lupta anticorupţie, precum și cu societatea civilă. În același timp, se dorește responsabilizarea cetăţenilor și funcţionarilor publici în sensul de a lua atitudine și de a sesiza DGA de fiecare dată când iau cunoștinţă despre implicarea unor lucrători MAI în fapte de corupţie. Astfel, se pot face sesizări pentru aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul MAI, la linia telefonică gratuită din orice rețea – Call center anticorupție 0800.806.806, la adresa de email bucuresti.dga@mai.gov.ro sau cetățenii se pot prezenta pentru audiență și consiliere la sediul Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul București și judeţul Ilfov din B-dul Nicolae Grigorescu 12A, sector 3, București.