Pe 4 februarie 2019, ora 03:50, am intrat  în anul Mistrețului de Pământ, care se pare că va fi un an mai bun decât ultimii, dar care ne rezervă și surprize neplăcute. Mistrețul este al doisprezecelea semn din horoscopul chinezesc și marchează începutul anotimpului de iarnă, fiind o zodie de apă.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 439, ediția print

Caracteristici generale

Mistrețul vine cu o energie puternică și dictează evenimentele din 2019, fiind un semn zodiacal masculin format dintr-o tulpină principală – apă yang și una ascunsă – lemn yang. Aceste  elemente  ne vor influența în anul 2019 la nivelul subconștientului. Energia nouă adusă de zodia Mistreț de pământ, ne va schimba în anul 2019 modul de a interacționa cu ceilalți. Vom începe să profităm, fie de calitățile Mistrețului: onestitate, galanterie, voluptate, sinceritate, ordine, disciplină, fie de defectele sale: încăpățânare, materialism, mânie, credulitate, nesiguranță, lene. În anul 2019 este posibil să devenim mai leneși decât de obicei, însă, partea pozitivă a Mistrețului este că are încredere în sine, nu ține agende ascunse, nu are intenția de a face rău altora și, în consecință, poate aduce bogăție, deci este momentul pentru noi investiții.

Dragoste și prietenie

Urmează un an de bun augur, plin de bucurie, de prietenie și de dragoste, pentru că Mistrețul atrage succesul în toate aspectele viețiti. Anul Mistrețului aduce responsabilitate, indepen­den­ță și optimism, dar și riscul de a fi înșelați uneori de cei din anturaj. Cu toate acestea, această zodie manifestă generozitate și răbdare, suportă greșelile altor persoane și le ajută să restabilească relații interumane armonioase. Mistrețul nu este o zodie care să ne stimuleze dorința de a ne revolta, prin urmare se anunță un an mai liniștit la nivel politic și social.

Culori norocoase ale anului 2019: roșu, grena, violet, fucsia, galben și portocaliu aprins, verde, maron, bej, galben pai, ocru, cărămiziu.

Culori de evitat în 2019: albastru, negru, bleumarin, alb, auriu, argintiu.

Afacerile în anul Mistrețului de pământ

În Anul Mistrețului, afacerile de succes vor fi în domeniile de activitate: imobiliare, construcții, consultanță, hoteluri, asigurări, automobile, bănci, tranzacții, servicii publice, servicii sociale, medicină (oftalmologie, cardiologie), saloane de înfrumusețare, modă, design, electrice și electronice, computere, alcool, decorațiuni, sisteme și corpuri de iluminat, publicitate. Pe cât posibil, se recomandă să evităm în anul 2019 investițiile mari în domeniile de activitate: avocatură, judecătorie, bijuterii din metal, componente electronice, stomatologie, vânzări, import/export, transporturi, călătorii, tranzacții financiare.