Este adevărat că avem norocul scris undeva, acolo sus, în stele, dar există anumite obiecte magice care-l atrag în viața noastră. Ele absorb vibrațiile pozitive și le transmit nouă, ocrotindu-ne totodată de energiile negative care ne-ar putea aduce boli, conflicte, pierderi, despărțiri și tot felul de suferințe. Iată câteva sfaturi practice întemeiate pe credința Feng Shui, și nu numai, care anulează energiile negative și le atrag pe cele pozitive!

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 395, ediția print

Cifra 7

Este o cifră norocoasă din mai multe motive. La naștere, Buddha s-a ridicat în picioare și a făcut 7 pași. În credința islamică există 7 Ceruri și 7 Pământuri, iar în creștinism, Mântuitorul Iisus Hristos i-a spus lui Petru că trebuie să ierte de 70 de ori înmulțit cu 7.

Verighetele

Nu sunt doar bijuterii care împodobesc degetul inelar pentru a arăta starea civilă în societate. Ele sunt adevărate podoabe ale sufletului care asigură protecția divină în cuplu și în casă.

Trifoiul cu patru foi

Este un mesager al norocului, din cele mai vechi timpuri. Fiecare frunză simbolizează o anume caracteristică norocoasă: faimă, bogăție, dragoste și sănătate. Ne apără de orice intervenție malefică a spiritelor și ne ajută să ne întâlnim sufletul pereche.

Firul de la Mărțișor

Este un obiect extrem de valoros, care ne atribuie o serie de calități, culorile șnurului dăruindu-ne energie și vitalitate. Cele două culori care alcătuiesc firul mărțișorului constituie forțele dominante din Univers. Firul roșu ne dă forța care este într-o continuă expansiune, iar cel alb ne asigură energiile primare, primordiale.

Pietrele de râu

Le găsim în compo­nența bijuteriilor, măr­țișoa­relor sau în orice alte obiecte și sunt considerate aducătoare de belșug. Purtate zilnic, au puterea de a ne feri de efectele negative ale privirilor dușmănoase ațintite asupra noastră.

Porumbelul

Figurinele metalice sau din porțelan confecționate sub forma unui porumbel sunt aducătoare de liniște, împlinire și stabilitate.

Ametistul

Este recunoscut pentru protecția împotriva gândurilor negative și a pericolelor de tot felul. De altfel, ametistul este piatra spiritualității și a succesului în afaceri.

Firul roșu

Purtat la mâna stângă, firul roșu ne apără de deochi și de orice intenție rea a celor din jurul nostru.

Delfinul

Ne transformă visele în realitate. Ne este foarte util în vacanțe și ori de câte ori călătorim pe apă, îndepărtând de la noi frica și răul de apă.

Clopoțeii de vânt

Restabilesc armonia și vitalitatea mediului în care îi amplasăm. Clopoțeii cu  4, 6, 8, 18 tuburi ne aduc norocul și prosperitatea în casă, iar cei cu cinci tuburi ne ajută să eliminăm energiile negative.