Vineri, 4 octombrie, a avut loc la Primăria Buftea întrunirea de lansare în etapa execuţiei de lucrări a două noi proiecte: „Crearea parcului Dintre flori, amenajare arhitecturală şi peisagistică” şi „Extinderea sistemului de supraveghere video pentru creşetrea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în oraşul Buftea”. 

Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa directorului  executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov, Gabriela Dorojan,  a primarului oraşului Buftea, Gheorghe Pistol, a managerului Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) Constantin Adrian şi a managerilor celor două proiecte, Adriana Tran pentru supravegherea video şi Adrian Panaet pentru amenajarea parcului.

Proiectul parcului „Din­tre flori” în valoare de 15.238.361,33 lei va aduce oraşului Buftea şi 3 noi locuri de muncă  pe lângă o zonă de relaxare cae să contribuie la crearea unei mărci locale. În urma procedurilor legale de achiziţie publică a serviciilor de execuţie de lucrări lucrările au fost câştigate de SC Delta ACM 93 SRL-SC Contrat Ingeneria Y Obras SA – SC ComnordSA.

La rândul său, proiectul de supraveghere video, în valoare de 2.647.758,78 lei va aduce oraşului Buftea 22 de noi locuri de muncă înafara creşterii securităţii cetăţenilor. Tot prin achiziţie publică s-a semnat contractul cu SC UTI Grup SA care, prin contract, s-a angajat să predea lucrarea în termen de două luni de la data emiterii ordinului de începe a lucrărilor, respectiv de la data de 1 octombrie. 

Cele două programe – derulate prin Regio, Programul Operaţional regional Bucureşti-Ilfov- sunt un motiv de bucurie, după cum spune primarul Gheor­ghe Pistol pentru că dovedesc determinarea actualei conduceri a Primăriei Buftea de a crea condiţii tot mai bune de viaţă locuitorilor oraşului Buftea prin atragerea de fonduri europene.