„Primăria oraşului Buftea şi Centrul Cultural invită toate doamnele şi domnişoarele din Buftea să petreacă o seară specială dedicată în totalitate lor”, scria pe invitația de  pe site-ul primăriei. Iar studioul 12 Mediapro s-a dovedit a fi, ulterior, neîncăpător pentru cele circa 1.400 femei care au răspuns invitaţiei de a sărbători 8 Martie.

Foto: Eugen Dichiseanu

„Să fiţi fericite, preţuite şi admirate….”

Primite pe covorul roşu, cu o floare şi o felicitare, de către însuşi primarul Gheorghe Pistol şi o echipă de domni prezentabili, doamnele au început dansul cu mult înainte de startul programului muzical oficial, folosind muzica ambientală care se revărsa din boxe. Era clar! Veniseră cu chef de distracţie.

Scunde sau înalte, cu basmale sau nu, mame, bunici, mătuşi, toate lăsaseră grijile dinaintea unei noi săptămâni, hotărâte să se bucure de cadoul pe care li‑l oferă primăria. Iar prezenţa lor în număr atât de mare i-a oferit primarului Gheorghe Pistol ocazia de a le adresa câteva cuvinte:

„8 Martie este ziua în care trebuie să vă adresăm cu recunoştinţă cele mai bune gânduri. E o plăcere ca, în această zi minunată, să fim alături de prietenele, soţiile sau mamele noastre. Nu cred că ar trebui să existe numai o zi anume pentru ca noi, bărbaţii, să ne manifestăm dragostea, preţuirea sau prietenia faţă de dvs. Vă felicit cu prilejul zilei de 8 Martie şi vă doresc din tot sufletul să fiţi fericite, preţuite şi admirate. Vă doresc să aduceţi  bucurie şi mângâiere celor din jur, să înfloriţi asemeni florilor, înfrumuseţând, astfel, viaţa celor din jur. Sper ca în această zi, dacă nu în toate cele 365 de zile ale anului, să fiţi vesele, frumoase şi sănătoase. Din inimă vă doresc distracţie plăcută şi sper ca acest spectacol special conceput pentru dvs. să vă încălzească inimile. La ­mulţi ani!”

Să înceapă petrecerea!

Spectacolul, prezentat de Jean Paler, a avut un afiş cu interpreţi şi grupuri care să satisfacă gusturile deja formate ale publicului feminin buftean, în materie de muzică. DelaFun au dat startul la distracţie, iar revederea cu ei a fost un mare prilej de bucurie şi o surpriză, pentru că, deşi invitaţi deseori, sărbătoritele nu au ştiut în avans niciun nume din spectacol. Plini de viaţă şi cu muzica la ei, DelaFun au electrizat publicul cu ritmuri latino, orientale şi tradiţionale arătând, dacă mai era nevoie, câte de mult le place să cânte. Iar adaptarea după „Billie Jean”, a lui Michael Jackson a dat fiori, pur şi simplu.

Le-a urmat trupa de balet a lui Edi Stancu, care a deschis calea pentru Adrian Enache, într-o formă de zile mari, şi a lui piesă „O singură noapte”,  lansată în 2002 la Festivalul de la Mamaia, Nicu Paleru (mândru pentru că tocmai devenise tatăl unei fetiţe) şi, deci, avea toate motivele să interpreteze şi „Eu beau vinul cu borcanul”.

„Stai cu mine, omule, să-ţi cânt”….

…mai exact, Constantin Enceanu, reprezentantul atât de elegant în vorbe şi gesturi al cântecului popular oltenesc. Constantin Enceanu nu a stat prea mult pe scenă, ci a coborât în mijlocul horelor întinse de doamne, lăsându-se pupat şi fotografiat pe timpul celor 40 de minute de recital. Sinceritatea pe care o are atunci când interpretează, îl transformă pe Constantin Enceanu într‑un adevărat „lipici” pentru admiratoare şi aceasta s-a dovedit, încă o dată, la Buftea.  Iar după recitalul domniei sale, ce moment mai potrivit decât tortul oferit de primărie, într-un zumzet plăcut urechilor de bucurie şi urale.

Final plin de fun

Seara petrecerii de 8 Martie s-a încheiat în Studioul 12 cu reprezentanţii DelaFun care, folosind elemente vestimentare amintind de poliţia americană, au încins atmosfera prin saxofonul lui lui Veran Zorilă, vocile şi mişcarea de scenă a lui Dan Şipoteanu şi Radu Ionuţ. Nici ei nu au stat prea mult pe scenă, căci publicul îi vroia pe imensul ring de dans. Şi fără să ne dăm seama, erau orele 23 din noapte şi petrecusem 6 ore alături de buftence, în cântec şi dans. La mulţi ani, doamnelor!