România promovează în premieră, în acest an, turismul ecvestru la Târgul Internațional de Turism de la Berlin, în condițiile în care 152 de pensiuni autohtone dispun de cai, iar 35 dintre acestea pot organiza în condiții bune trasee ecvestre, scrie Agerpres.ro.

„Mulți germani sunt în căutare de astfel de aventuri la noi în țară. De aceea, noi am venit astăzi aici să ne prezentăm ofertele și să le arătăm turiștilor germani ce țară minunată avem, văzută din alt unghi. Practic, văzută din șaua calului, România se vede altfel, cu o sumedenie de obiective turistice, unde poți avea cine tradiționale în natură, poți participa la diverse activități”, a declarat, miercuri, Florina Ioanid, managerul tour-operatorului Equestrian Adventures.

Ea a precizat că turismul ecvestru românesc este în continuă dezvoltare, apărând pe piață în urmă cu 5-6 ani.

Potrivit sursei citate, cerere pentru acest tip de turism există și în țara noastră, „însă noi vrem să le arătăm străinilor mai mult din România, să descopere mai multe obiective turistice, tradițiile românești și toate locurile importante”.

Ministerul Turismului promovează România la cel mai mare târg de turism din lume, Internationale Tourismus Börse (ITB), care are loc de miercuri până duminică în Berlin, Germania.

Pe toată perioada târgului vor avea loc demonstrații de încondeiat ouă, olărit — ceramică de Cucuteni, realizare și design de port popular românesc și bijuterii tradiționale. Înalți oficiali ai țărilor prezente la târg, tour-operatori, jurnaliști români și străini sunt invitați să ne cunoască muzica, dansurile populare, gastronomia tradițională la „Seara Românească”, un eveniment care îi are ca amfitrioni pe Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, respectiv Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului.

În cadrul evenimentului vor performa Ansamblul „Dor Românesc” din Bistrița — Năsăud, județ partener al ediției din acest an al ministerului la ITB Berlin, și Jezebel, interpretă de muzica tradițională românească în stil rock, jazz și operă.

La ediția din acest an a ITB Berlin, la standul României își prezintă ofertele 40 de expozanți, tour-operatori, administrații publice și asociații de promovare, din toată țara.