O pană de curent a afectat vineri aproape 90.000 de abonați din mai multe cartiere din San Francisco, Statele Unite ale Americii, dar din fericire nu a fost semnalat niciun rănit grav, după cum și-a exprimat satisfacția primarul Ed Lee.

Pana a fost cauzată, conform furnizorului de electricitate PG&E (Pacific Gas and Electric Company), de o „defecțiune de echipament” și un incendiu la o stație electrică din centrul orașului și a început la ora locală 9,00 (16,00 GMT).

Pana de curent a scos din funcțiune semafoarele și a făcut numeroase persoane să-și părăsească birourile și apartamentele. Unele magazine au închis, în timp ce altele au continuat să-și servească clienții care au achitat în numerar sau cu servicii de plată prin telefonul mobil, a constatat AFP.

Operatorul de transport în comun BART a trebuit să evacueze și să închidă temporar o stație de metrou din centrul orașului.

Pompierii au indicat la rândul lor pe Twitter că au primit peste 100 de apeluri, dintre care 20 de la persoane rămase blocate în ascensoare.