„Cupa Shagya” e un eveniment de excepție, care va avea loc sâmbătă, 3 iunie a.c., în comuna Sălcioara, jud. Dâmbovița. Este primul concurs de anvergură internațională, organizat de Asociația Club Sportiv „Shagya”, din Buftea, cu baza sportivă la Sălcioara, pe o zonă întinsă de 30 ha. Sunteți așteptati să participați în număr cât mai mare, fie ca spectatori iubitori ai sporturilor de echitație în mijlocul naturii, fie ca participanți competitori. Invitația vă este adresată și prin intermediul ziarului nostru de către staff-ul condus de Viorel Dabija, președintele Clubului Sportiv Shagya.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 350.

Vezi aici şi varianta PDF a paginii de ziar!

http://jurnaluldeilfov.ro/wp-content/uploads/2017/05/15_bun-1.pdf

Argumente pentru a asista ca spectatori la un minunat spectacol ecvestru, petrecut într-un decor natural, sunt cu duiumul. Pe de altă parte, la acest concurs sunt înscriși sportivi cu palmares internațional, multipli campioni națio­nali, europeni și mondiali. Dar se pot înscrie și debutanți, care aspiră la câștigarea unor trofee prestigioase. Modelul de organizare a competiției este de top. Amintim, între altele, tehnologia modernă a sistemelor electronice de monitorizare tip Wi-Fi, ale traseelor lungi de zeci de km și asistenței medical-veterinare.  

Iată, succint, ce alte surprize vă așteaptă:

intrarea spectatorilor e liberă;

la fel, nu se percepe taxă de participare a sportivilor;

sunt gratuite boxele mobile pentru cai, parcarea automobilelor, accesul la spa­țiile sanitare;

vor fi instalate corturi pentru cai și echipaje;

asistența medical-veterinară va fi asigurată cu specialiști și echipament performant;

traseele vor fi mar­cate cu indicatoare și benzi colorate;

echipaje de jandarmi vor supraveghea liniștea și ordinea;

prin grija primăriei orașului Buftea, 100 de voluntari vor asigura buna organizare a competiției. Li se vor alătura alte efective de stewarzi și personal de asistență.

Premii substanțiale:

5.000 de euro – fond de premii pentru probele internaționale (120 și 80 km), cu primii cinci concurenți clasați;

1.000 de euro – fond de premii pentru probele naționale, cu limită de viteză (80, 60 și 40 km), a primilor trei concurenți clasați;

câștigătorii probelor pentru debutanți vor primi trofee.

Înscrierile la concurs se vor face până la 25 mai. Verificarea medicală a cailor va avea loc vineri, 2 iunie. Competiția va începe sâmbătă, 3 iunie, la ora 7:00, cu debutul probelor internaționale, cele fără limită de viteză.

Organizator:

Asocia­ția Club Sportiv „Shagya”, cu  sprijnul Federației Ecvestre Române și Federației Ecvestre Internaționale

Parteneri:

Primăria orașului Buftea

Consiliul Județean Dâmbovița

Primăria comunei Sălcioara