România are vaccin suficient pentru imunizarea tuturor copiilor împotriva rujeolei! Confirmarea a fost făcută de ministrul Sănătății, Florian Bodog, astăzi, la Palatul Victoria, într-o întâlnire cu membrii companiilor farmaceutice la care a fost prezent și premierul Sorin Grindeanu.

 

„La momentul de față, există stocuri suficiente de vaccin pentru ROR în toată țara și urmează să mai primim încă o cantitate de vaccin la sfârșitul lunii viitoare. Iar pentru hexavalent s-au devansat toate livrările (…) cu minimum o lună, în așa fel încât să fie acoperit și necesarul de hexavalent. Necesarul până la sfârșitul anului, ca să nu avem absolut nicio problemă și să nu existe nicio problemă în ceea ce privește aprovizionarea la nivel național, este în jur de 400.000 — aceasta este cifra pe care a comunicat-o Institutul Național de Sănătate Publică”, a spus ministrul Sănătății, Florian Bodog, citat de Agerpres.ro.

Institutul de Sănătate Publică va furniza necesarul de vaccin

Potrivit ministrului de resort, achizițiile se vor realiza prin acorduri-cadru cu o durată între doi și patru ani. „Pentru toate vaccinurile vor porni acordurile-cadru din timp, în așa fel încât să nu mai ajungem în situația ca, la începutul anului următor, datorită faptului că nu a pornit procedura, să nu avem vaccin. Termenele de livrare vor fi dimensionate în așa fel încât firmele să aibă predictibilitate în ceea ce privește livrarea de vaccin și (…) necesarul real din țară va fi furnizat de către Institutul Național de Sănătate Publică”, a adăugat ministrul Florian Bodog. El a ținut să precizeze și faptul că a discutat cu reprezentanții companiilor despre legea vaccinării astfel încât, atunci când legea va ajunge la Guvern să se țină cont și de propunerile acestora.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog: „Proiectul legii va intra în primă lectură în ședință de Guvern și va fi transmis către Parlament”

„Să asigure și pentru dânșii predictibilitate și pentru noi posibilitatea de a putea suplini toate nevoile la nivelul României. În finalul acestei discuții, am convenit ca propunerile să fie discutate la nivelul Ministerului Sănătății. Vor fi avizate de către noi, după care proiectul legii merge la avizare interministerială și va intra în primă lectură într-o ședință de Guvern și va fi transmis către Parlament”, a mai spus ministrul Bodog.