Vorbeam, săptămâna trecută, de minunile realizate de Claudiu Niculescu în ultimele 6 săptămâni, de când a preluat conducerea echipei din Voluntari. Ei bine, cel mai mare miracol s-a produs, însă, sâmbătă, când ilfovenii au reușit performanța unică de a câștiga Cupa României, la doar 7 ani de la înființarea echipei.

Așadar, surpriza s-a produs, deși foarte puțini acordau șanse „marinarilor” de Voluntari. Astfel, elevii lui Claudiu Niculescu s-au impus în fața Astrei Giurgiu cu scorul final de 5-3 (1-1 după timpul regulamentar și prelungiri), după executarea loviturilor de departajare. Echipa antrenată de Claudiu Niculescu a obținut trofeul după ce portarul Răzvan Balauru a apărat șutul lui Alexandru Stan la loviturile de departajare, iar Cosmin Achim a transformat lovitura decisivă.

FC Voluntari a luptat de la egal la egal cu Astra

Deși valoarea loturilor celor două echipe nu suportă comparație, băieții lui Claudiu Niculescu au demonstrat că au ambiție, dârzenie și determinare pentru a se lupta de la egal la egal cu echipe cu un blazon impresionant. Astra a dominat prima repriză, pe fondul unui joc prudent al ilfovenilor, care au mizat pe contraatac și, în aceste condiții, în min. 36, Alex Ioniță a deschis scorul cu un șut de la 18 metri. Astra a mai avut până la pauză trei ocazii, prin Stan, Teixeira și Buș, toate rămase nefructficate.

După pauză, Astra s-a culcat pe-o ureche, văzându-se deja câștigătoare, la fel ca și FRF (vezi caseta) în timp ce ilfovenii au turat motoarele la maximum. A urmat un adevărat asediu la poarta giurgiuvenilor, cu ocazii incredibile pentru cei de la Voluntari.

Presiunea lor s-a materializat în cele din urmă prin Voduț, care a obținut un penalty după ce a fost faultat în careu de Junior Morais. Lovitura de pedeapsă a fost executată cu calm de Laurențiu Marinescu (min. 83), care astfel a egalat. Au urmat minutele de prelungiri, în care tot FC Voluntari a fost mai agresivă, iar jucătorii Astrei au părut epuizați fizic. Câștigătoarea Cupei s-a decis, astfel, la penalty-uri, iar băieții lui Niculescu se pot gândi la Europa League.

Niculescu nu credea că FC Voluntari ar putea juca în Europa League

După meci, antrenorul ilfovenilor s-a arătat el însuși surprins de această victorie. „La pauză băieţii erau cu capetele plecate, miza îi copleșise. În repriza a doua am pus presiune, golul a venit meritat, ratasem 2-3 ocazii înainte de a marca. (…) În prima repriză ne-au dominat clar, dar până la urmă e important că jucătorii au avut puterea psihică de a reveni. (…) Nu am în contract un bonus pentru cupele europene. Sincer, nici nu m-am gândit la așa ceva. Nu știu dacă vom putea să jucăm în cupele europene, asta
este treaba conducerii”, a declarat Claudiu Niculescu, la DigiSport.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.353