Eugen Nicolaescu, lider al grupului deputatilor PNL si vicepresedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci a Camerei Deputatilor, participa, marti 6 Decembrie 2016, la dezbaterea privind Programul de guvernare al liberalilor, in domeniul Economiei, eveniment desfasurat la Athenee Palace Hilton din Bucuresti. ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO

În urma acestei numiri, deputatul PNL Eugen Nicolăescu și-a înaintat demisia din Parlament, începând cu data de 1 iunie, printr-o notificare adresată Biroului permanent al Camerei Deputaților.

„În baza Hotărârii Parlamentului nr. 42 din 24 mai 2017 am fost numit membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României și în funcția de viceguvernator. Notificarea se încadrează în termenul legal de informare a Biroului permanent al Camerei Deputaților și ieșirea din incompatibilitate, respectiv de 30 de zile de la apariția stării de incompatibilitate, opțiunea mea fiind pentru funcția de la Banca Națională și renunțarea la calitatea de deputat”, a transmis Nicolăescu.

Demisia sa va fi discutată în Comisia juridică a Camerei Deputaților, care va întocmi un raport ce va fi aprobat de plen.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.353