Sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt este iubită de toți credincioșii. Au dovedit-o în mod special fiii duhovnicești ai Mănăstirii Pasărea, care au revenit cu aleasă bucurie în sânul așezării monahale pentru a se împărtăși cu harul divin al Sfintei Treimi, la marele praznic Împărătesc.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 354.

PR_32 OK-page-001

 

Cum intri în lăcașul sfânt de la Brănești, Mănăstirea Pasărea, unul dintre cele mai înălțătoare monumente din județul Ilfov, se simte credința desăvârșită a preoților și maicilor slujitoare care aduc liniștea și lumina deplină. În Duminica Cincizecimii, credincioși de pretutindeni și-au unit vocile cu glasurile magice ale slujitorilor, și-au bucurat inimile și și-au umplut sufletele de pace și de frumos. În lăcașul înmiresmat de minunatele flori de Rai, toți cei ce au păstrat credința vie au adus cinstire și mulţumire Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, Dumnezeu Cel Adevărat.

Un lăcaș, ca un colț de Rai

Părintele arhim. Ciprian Grădinaru, urmașul părintelui Arsenie Boca, recunoscut în rândul credincioșilor ca „părintele speranței”, a fost delegat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române să conducă soborul slujitor. Slujba de o înaltă frumusețe duhovnicească s-a încheiat cu un mesaj de felicitare și mulțumire adresat de părintele Ciprian din partea Părintelui Patriarh, maicilor și preoților duhovnici, pentru strădania de a îngriji și păstra harul și smerenia în lăcașul sacru. „Mănăstirea Pasărea este binecuvântată cu har și are o rânduială frumoasă care păstrează vie tradiția monahală. Numărul mare de credincioși prezenți astăzi la hram arată evlavia de aici. Este un lăcaș ca un colț de Rai, unde oamenii își pot găsi liniștea ori de câte ori este nevoie. Îi sfătuiesc să-și păstreze în continuare învățătura și credința în Dumnezeu pentru că pe acestea, nu le va învinge nimeni niciodată”, este cuvântarea frumoasă a părintelui Ciprian Grădinaru, care ne-a mângâiat inimile și ne-a îndemnat pe toți, la sporirea în credință.

Procesiune cu odoarele cele mai de preț

„Astăzi s-au sfințit frunzele de nuc și s-au împărțit credincioșilor spre protecția lor și a familiilor lor. După slujbă, s-a ieșit în procesiune în jurul mănăstirii cu maicile purtând racla cu cele 14 sfinte moaște, odoarele cele mai de preț ale mănăstirii și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Credincioșii s-au putut închina și la icoana Sf. Calinic de la Cernica, ctitorul mănăstirii. Ne-am bucurat să avem mulți rugători alături de noi. Marele Praznic de astăzi, al Cincizecimii, marchează Întemeierea Bisericii și a comuniunii între oameni, care adună în iubirea Preasfintei Treimi pe copii, pe tineri, pe vârstnici, indiferent de stare socială și geografică. Toți cei botezați în numele Sfintei Treimi sunt chemați la rugăciune, viață curată, săvârșirea binelui în folosul aproapelui și a întregii creații, spre dobândirea frumuseții și a binelui suprem, care este mântuirea”, ne-a spus Maica Stareță Mihaela Costache.