Finala feminină de la Roland Garros, ce se va disputa sâmbătă între românca Simona Halep și letona Jelena Ostapenko, va putea fi urmărită pe un ecran gigant instalat în Parcul Herăstrău, anunță Primăria Municipiului București (PMB).

„Urmare a extraordinarei performanțe înregistrate de Simona Halep, care s-a calificat în finala turneului de tenis de la Roland Garros și este la doar un singur pas de câștigarea primului trofeu de Mare Șlem din carieră și de ocuparea, în premieră, a primei poziții în topul jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), Primăria Capitalei va instala în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) un ecran gigant pe care va putea fi urmărit meciul dintre sportiva noastră și Jelena Ostapenko, sâmbătă, 10 iunie, începând cu ora 16,00. Intrarea este liberă”, precizează PMB.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, consideră că Simona Halep este „mai mult” decât o sportivă de top a României.

„Ea a intrat în galeria selectă a marilor campioni care nu s-au făcut remarcați doar prin prisma rezultatelor de excepție obținute în competițiile internaționale, ci și prin aceea că au creat o puternică emulație în rândul românilor și mai ales al copiilor, care văd în ei adevărate modele demne de urmat”, precizează Firea în comunicatul PMB.