Pe viitor, pacienții cu boli infecțioase mai puțin grave, ar putea fi tratați, ar putea fi tratați într-o policlinică a Spitalului Victor Babeș din Capitală. Consilierii municipali ai Capitalei au aprobat deja, indicatorii tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate pentru construirea unui ambulator la acest spital.

 

„La Spitalul de boli infecțioase și tropicale ‘Victor Babeș’ este o aglomerație sufocantă. Există doar posibilitatea de a te trata în spital. Nu avem până acum o secție de ambulator, deci o policlinică, ceea ce este destul de grav, pentru că pacienți cu forme ușoare și, să spunem, nepericuloase ale unor afecțiuni pot să intre în contact cu bolnavi care au o stare mai dificilă, mai gravă. Vă propun să aprobăm indicatorii tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate, pentru construirea unui ambulator, deci a unei policlinici, la Spitalul de boli infecțioase și tropicale „Victor Babeș”. Vom avea, practic, 16 cabinete, vom avea sală de așteptare separată. De asemenea, vor fi locații speciale și pentru copii. În maximum nouă luni de zile ne propunem să realizăm acest ambulator, iar suma nu este una foarte mare: 1,6 milioane euro”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, conform Agerpres.ro.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: „Clădirea va adăposti spații de tratament de scurtă durată”

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, ambulatorul ar urma să aibă 16 cabinete de consultații, trei saloane spitalizare de zi, dintre care unul pentru copii, două săli de așteptare și funcțiunile anexe, precum și o zonă de zi pentru personal, vestiare, cameră pentru depozitare ș.a.m.d. „Clădirea va adăposti spații de tratament de scurtă durată, cabinete de consultație pentru specialitățile prevăzute în tema de proiectare, săli de primire pacienți, spații de circulație și evacuare adaptate persoanelor cu dizabilități, spații pentru personal, depozitări și spații tehnice”, a mai spus primarul Capitalei.