Un nou sediu al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple București se va deschide luni, 21 august, în Capitală. Acesta va funcţiona în cadrul unui centru comercial de pe Bulevardul Timișoara, numărul 26, Sector 6.

 

„La solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, programul de lucru a fost prelungit pentru luna august, astfel că activitatea cu publicul se va desfășura în fiecare zi lucrătoare de la ora 8.30 până la ora 18.30. Programul normal pentru depunerea documentelor și ridicarea pașapoartelor este între orele 8.30 și 16.30 în zilele de luni, miercuri, joi și vineri, respectiv 8.30 — 18.30 pentru ziua de marți”, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Taxele pot fi plătite şi on-line

Taxele pentru eliberarea pașapoartelor pot fi achitate la ghișeul de Trezorerie deschis la nivelul 1 al centrului comercial, precum și la unitățile bancare existente la același nivel, prin transfer bancar. Rămân valabile și celelalte modalități de plată: on-line — prin serviciile puse la dispoziție de unitățile bancare și prin mandat poștal la oficiile poștale.

Alte trei puncte de lucru se închid

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, punctele de lucru ale Serviciului situate în strada Ion Țuculescu numărul 42B, Sector 3, strada Străduinței numărul 1, Sector 4 și strada Virtuții numărul 1-3, sector 6, își încetează activitatea odată cu operaționalizarea noului sediu. „Cetățenii vor putea depune cereri și ridica pașapoarte și de la celelalte două puncte de lucru ale Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple București din șoseaua Pipera, numărul 49 și din Piața Amzei, numărul 13. La toate cele trei sedii se vor elibera atât pașapoarte simple electronice cât și pașapoarte simple temporare”, mai informează reprezentanţii instituţiei.