Ziua comunei Ciorogârla a fost sărbătorită românește și anul acesta, de Sfântă Mărie, cu multe surprize frumoase și voie bună. Sute de oameni, mulți veniți și din comunele vecine sau chiar din București, s-au strâns la orele amiezii, la locul cu tradiție pentru evenimentele cu ștaif din zonă.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 365

12-13-page-001

Invitații au avut parte de o petrecere de zile mari, iar islazul comunal din apropierea podului ce trece râul Ciorogârla, a devenit neîncăpător. Spectacolul oferit de Primărie și Consiliul local, organizat de cunoscuții interpreți de muzică populară Mihai Călin, alături de soția sa, Mariana Călin, a reunit zeci de artiști de muzică populară ce au ținut în priză spectatorii, care au cântat și au dansat ore în șir. Distracția s-a petrecut sub atenta supraveghere a jandarmeriei, poliției locale, pompierilor și ambulanței, deoarece toți aceștia au vegheat pentru siguranța evenimentului.

Bucate delicioase din toate colțurile țării

În această mare zi de sărbătoare, cetățenii comunei Ciorogârla, consilierii locali, adulții și copiii au avut parte, practic, de tot ce le poftea inima. Organizatorii s-au gândit la toată lumea și s-au străduit să ofere un strop de bucurie tuturor. La orele 14.00, a început concertul extraordinar de muzică de petrecere cu Taraful Tică Zangu din Greaca, Giurgiu, timp în care, în acordurile muzicii, invitații s-au putut delecta cu bucate delicioase aduse de producători din toate colțurile țării. Terase cu gastronomie tradițională românească ne ademeneau cu belșug de mititei, antricot de vițel, pastramă, sărmăluțe, saramură de pește, pește prăjit, pește la grătar, sau standuri cu dulciuri delicioase. Toate bucatele au fost udate din belșug cu sucuri și bere. Am descoperit clătite cu 47 sortimente de dulceață, plăcinte cu mere, cu dovleac, alune, sau ciocolată de casă. Nu a lipsit tradiționalul porumb fiert, dar și pop-corn și vată de zahăr. Cei mici au avut colțul lor de rai, pentru ei fiind amenajată o zonă special cu jucării, tobogane, baloane pe apă, dar și tot felul de produse pentru cei care vor să cumpere câte ceva pentru cei dragi.

Maraton de muzică și voie bună

Am admirat un adevărat maraton de muzică populară interpretată excepțional de îndrăgiți  artiști ce au urcat pe scenă și au reușit, cu talentul lor neobosit, să țină lumea la joc. S-a dansat și s-a cântat pe melodiile interpretate de Nelu Zidaru, Veronica Geamănu, Georgel Nucă,  Norica Enache de la Ansamblul Doina al Armatei, Nicolae Datcu, Nicușor Iordan și Ana Maria Preda, cât și de îndrăgitul Constantin Enceanu. Vedeta incontestabilă a zilei a fost Jean de la Craiova, care a făcut un spectacol de zile mari, în aplauzele frenetice ale celor prezenți, mai ales din partea reprezentantelor sexului frumos. Nu în ultimul rând, chiar Mariana și Mihai Călin au oferit un recital de excepție, iar frumoasa seară a fost dăruită și cu ritmurile oferite de Ileana Lăceanu și Ion Ghițulescu. Nu mică le-a fost tuturor supriza celor prezenți când pe scenă a urcat Ansamblul artistic Doina Ilfovului, al Centrului Cultural Buftea, sub îndrumarea profesor coregraf Daniela Mândroc. Talentații artiști din Buftea au oferit, cum le e obiceiul, un spectacol fascinant, în cadrul căruia s-a remarcat din nou Adelin, băiețelul Danielei Mândroc, cu un recital muzical – coregrafic.

Edilul, în mijlocul cetățenilor săi

Primarul comunei Ciorogârla, Victor Niculae, a fost permanent printre cetățenii săi, îndeplinind și rolul de MC alături de Mihai Călin. Edilul le-a mulțumit locuitorilor pentru prezența, într-un număr atât de mare la eveniment, și le-a urat „La mulți ani!” tuturor celor cu nume sfânt. Deși se vedea de la o poștă că domnia sa a fost mâna de fier ce a supravegheat cu mare atenție bunul mers al întregului eveniment, Victor Niculae nu a vrut să facă opinie separată și să uzeze de funcția sa, astfel că l-am putut vedea stând la coadă, să își ia câte ceva de mâncare și de băut, ca orice cetățean, în mijlocul oamenilor. Primarul a adus pe scenă și valorile tinere ale comunei pe care și-a dorit să le promoveze și să le ofere mici recompense pentru talentul și munca depuse pe timpul anului.

Premii pentru tinerii talentați

Alexandra Vlad, o fetiță care a câștigat foarte multe premii, pentru interpretarea muzicii populare, a urcat pe scenă pentru prima oară la Ciorogârla, dovedindu-și talentul de-a dreptul excepțional. Ea a primit, din partea Consiliului Local și a Primăriei, un costum popular cu care primarul Victor Niculae a invitat-o să vină la petrecerea de anul viitor. I-am admirat și aplaudat și pe micii desenatori ai clubului condus de inimoasa profesoară Ana Stoilă, cât și pe elevii Clubului de taekwondo ”Reactiv”, din București, care se antrenează la sala de sport a liceului Pamfil Șeicaru din Ciorogârla sub atenta coordonare a­ antrenorului Lucian Ion. Cu toții au fost premiați de primarul Victor Niculae în fața comunității.