Absolvenții clasei a VIII-a vor putea opta, pentru un nou profil într-o unitate de învățământ de stat, din județul Ilfov. O nouă clasă, cea cu program sportiv, funcționează din toamna lui 2016 în cadrul Liceului Tehnologic „Dumitru Dumitrescu”, din Buftea.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 365
14-page-001

Liceul „Dumitru Dumitrescu”, din Buftea, este o instituție de învățământ modernă și dinamică, ce vine în întâmpinarea elevilor cu o bogată ofertă educațională preuniversitară. În ultimii ani, liceul din inima orașului ilfovean, a cunoscut o evoluție atât de progresivă  încât a ajuns să pregătească peste 800 de elevi. Sub îndrumarea  cadrelor didactice specializate, mulți cursanți au devenit pasionați  de activități școlare la care au atins performanțe impresionante. De-a lungul timpului, Liceul „Dumitru Dumitrescu” a dat României olimpici la diverse discipline. Geografie, istorie, electrotehnică, biologie, limba și literatura română, dansuri, teatru și fotbal sunt doar câteva dintre domeniile la care elevii bufteni au excelat și au reprezentat cu mândrie, onoare și glorie, numele orașului.

Instructor sportiv rugby – baschet, noua specializare

Pentru noul an școlar care-și va deschide porțile pe 11 septembrie, liceul vine cu o altă noutate. Specializărilor electrice, mecanice, construcții și lucrări publice, matematică-informatică, filologie, științele naturii (studiate la învățământul liceal) și mecanică auto (care reprezintă profilul școlii profesionale) li se adaugă și cea de instructor sportiv. Asta înseamnă că, pe viitor, profesorii vor asigura elevilor o dezvoltare și mai bună a spiritului competitiv sportiv și intelectual. Așadar, elevii pasionați de sport (și nu numai) vor avea ocazia să-și încerce abilitățile în materie, la Liceul „Dumitru Dumitrescu”, cu profesori extrem de bine pregătiți, care  vor depune eforturi permanente pentru a-i susține și îndruma pe culmile succesului. Noua clasă are specializarea rugby – baschet, absolvenții devenind, la finele celor patru ani de studiu, instructori sportivi.

Prof. Eliza Constantin, directorul Liceului „Dumitru Dumitrescu”: „Elevii vor studia patru ani. Cei mai buni vor ajunge să facă performanță, în cluburi renumite”

„Admiterea se face cu sau fără susținerea Evaluării Naționale, deci se pot înscrie chiar și elevii care n-au luat note de trecere la Evaluarea Națională. Înscrierea va avea loc la începutul lunii septembrie, direct la secretariatul liceului. Fiind program sportiv, la înscriere elevii vor susține probe de aptitudini sportive, de dificultate medie. Mai exact, vor da probe la 50 de metri viteză, 800 – 1.000 de metri rezistență, o probă de îndemânare la pasat mingea și un minut – două, de joc. Elevii declarați admiși vor studia la liceu, timp de patru ani, la finele cărora vor susține bacalaureatul. La absolvire, ei ies instructori sportivi cu specializarea ­rugby sau baschet. Cursurile le vor susține profesori de specilitate. Elevii care se vor dovedi cu adevărat talentați vor avea șansa de a ajunge să-și dezvolte abilitățile în cluburi sportive unde chiar se face performanță. Cei mai buni vor fi trimiși spre cluburi din liga națională. Deja avem în liceu elevi care evoluează în echipe de juniori și unul chiar în naționala României”, ne-a spus prof. Eliza Constantin, directorul Liceului „Dumitru Dumitrescu”.

Înscrierile se fac în septembrie, la secretariatul școlii

În atenția candidaților! Elevii interesați de acest profil se pot înscrie, direct la secretariatul școlii. Înscrierile au loc luni, 4 septembrie. De asemenea, marți și miercuri, mai exact în zilele de  5 și 6 septembrie, au loc probele de aptitudini.