Probele tehnice în vederea punerii în funcțiune a tramvaielor pe Șoseaua Olteniței vor avea loc joi, începând cu ora 9,00, a informat Primăria Municipiului București.

Astfel, vor fi verificate, în special, starea tehnică a liniilor, refugiile, elementele de protecție de pe porțiunile neutilizate până în prezent, respectiv între stațiile Șura Mare și Piața Sudului și între Piața Sudului și Romprim.

PMB face un apel către cetățenii care locuiesc sau lucrează în zonă să parcheze în locurile special amenajate, nu pe linia de tramvai, pentru a nu împiedica verificările programate.

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, spune că traseul complet al liniei 11 va face legătura cu alte linii de transport care merg către toate zonele orașului, precum și cu linii de metrou importante, cum ar fi Piața Sudului, Eroii Revoluției, Grozăvești. În plus, reluarea circulației liniei 11 pe traseul inițial mai are avantajul că mărește capacitatea de transport, făcând legătura directă între sudul și nord-vestul orașului, unde există zone comerciale de interes major. De asemenea, este asigurat un transport facil de persoane către unitățile de învățământ din zona adiacentă Șos. Olteniței, precum și către unitățile spitalicești sau Institutul Medico-Legal.